Archív

Zpět na článek

Poplatky za Českou televizi byly zvýšeny, aby na ní byla zrušena reklama. Více peněz ale přineslo horší program

8 komentářů

panna
13. července 2011 • 11:38
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
jecchus
12. července 2011 • 16:45
Já si myslím, že reklama na ČT rozhodně patří, a to zejména proto, že zajišťuje ČT na státu nezávislý příjem. Už takto je ČT silně ovlivněna politiky přes Radu ČT a Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Pokud bude financování televize v rukou státu dokonce 100%, pak ten vliv bude ještě větší. A v případě financování výhradně jen z koncesionářských poplatků, jejichž výši určují de facto politici, by se ČT stala už definitivně otrokem a hlásnou troubou politické reprezentace.

Bohužel uvedené znamená, že to tak nakonec dopadne, jelikož zákaz reklamy na ČT je jak v zájmu mocných soukromých TV, tak v zájmu mocných politiků...
von.rammstein
12. července 2011 • 22:02
na tom něco je!
ultimathule
12. července 2011 • 22:13
Na tobě koneckonců taky. Myslím, že od vzniku rodu Grebeníčků se na planetě monstróznější k.okot nevyskytl.
pgotze
12. července 2011 • 10:06
No vidite a vy jste spise vubec nepochopil, o cem autor clanku pise. Nic vic, nic mene, rozcilujete se tady uplne zbytecne.
simunek
12. července 2011 • 09:10
Už si na tyhle povrchní výkřiky v Reflexu začínám zvykat. Proti Reflexu je Česká televize asi o dvě ligy vpředu. No, to o víc. Kdybyste se chtěli v Reflexu třeba jen podívat jak má vypadat objektivní článek o financování České televize. o zákonu o České televizi, o koncesionářských poplatcích atd., tak se podívejte třeba sem: http­://www­.ces­kate­levi­ze.cz­/ct24/­blogy/­129726-financovani-ceske-televize-kam-ty-penize-mizi/ . Nedělám si iluze, že byste ten článek přečetli celý. Tak zkuste aspoň kousek kam Vám bude vzdělání stačit. Že byste v tom Vašem "inteligentním" článku zmínili, že ponechání reklamy na ČT2 a ČT4 vymyslely komerční televize a je to jejich návrh, to ne, že? Vy to ale možná vlastně ani nevíte.
okuk
12. července 2011 • 08:52
Není to spravedlivé ani vůči konkurenci, ani vůči divákům. Pořady nejsou o nic lepší a neustále člověk slyší - "nemáme peníze". Je tomu tak, kdykoli se jedná o platby za nějaké sportovni přenosy. Že je ale peněz dost na vyplácení odměn a milionových částek pro spřátelené umělce, to je věc druhá. Platíme tedy luxusní živobytí Janečkům a dalším výtečníkům, ale pořady zůstavají mizerné.
pavel07
12. července 2011 • 10:45
Byl jsem k čt2 poměrně shovívavý do doby, než jsem si na kabelovku pořídil dokumentární balíček-ten kontrast je neuvěřitelný-ani ten nejvýpravnější a nejdražší dokument na čt nesahá ani po kotníky tomu nejlevnějšímu dokumentu na těch různých discovery a spol. Jasně, jsou tam asi neměřitelný finance, ale jde o ty nápady, tvořivost a péče při zpracování apod. Pak když si člověk přepne na nějaká "klasický" dokument na čt, tak má dojem, že zároveň zapnul stroj času směrem do minulosti-uspávač hadů hypnotizuje diváky nad statickými obrázk-vrcholem kreativity je, že ten obrázek zoomuje a k tomu zní k dovršení nálady nějaký podkresový ruch-a nejlépe takový, který jsme slyšeli v padesáti dokumentech už předtím-třeba takový klapot koní, přejezd kočáru-ty asi čtyři tracky už mám zmapovaný.