Život a styl

Zpět na článek

Europoslanec Fajmon hledí z okna kanceláře zcela mimo realitu

9 komentářů

sedlakjura
11. července 2011 • 23:18
asi jste článek pana Fajmona vůbec nečetl, protože většinou jste poněkud mimo mísu. Asi i proto k vám pověsila redakce obrázek, který visí i u článku pana Jandourka. Nevím ani, proč zde srovnáváte svůj způsob obživy a podnikatelské začátky, se zdraví škodlivými a těžkými a obzvlášť fyzicky náročnými povoláními, třeba v hornictví, těžkém průmyslu, nebo ve zvláště nebezpečném a zdravotně závadném prostředí. Kamnařina opravdu mezi tato povolání nepatří. Pan Fajmon má také částečně pravdu, že, oproti dobám nedávno minulým, se i v těchto profesích pracovní podmínky většinou podstatně změnily k lepšímu a možná chce naznačit, že v budoucnu, tedy v době kdyby měli pracující odcházet do penze v těch zmiňovaných 70 letech, bude nahrazena automaty, takže zmizí úplně. Nevím, nevidím mu do hlavy. Samozřejmě, problém je poněkud v tom, že pan poslanec má, stejně jako mnoho politiků a úředníků na podobných funkcích, životní zkušenosti prachbídné a celý článek pak podle toho vyznívá. Ovšem z vaší polemiky jsem se dozvěděl maximálně to, že jste kamnář, že jste to "neměl lehké" a v současné době zaměstnáváte dva řemeslníky. Jinak nic. Ale možná právě o to šlo, nebo ne? Nebo co jiného jste vlastně chtěl říct a co navrhujete, abychom nemuseli do důchodu v 70?
pismenacislice
11. července 2011 • 12:44
Já ten Fajmonův článek četl, tak se mi zdá, že jeden o voze a druhý o koze. Fajmon se jen v krátkosti snažil vysvětlit svůj postoj, který spočívá v tom, že demografické složení ČR se radikálně mění a bude měnit. A nejde před tím zavírat oči. Jestliže se neustále zvedá průměrný věk občanů, protože lidé se dožívají vyššího věku a zároveň rodí málo dětí, tak je jasné, že to takhle dál nepůjde, jak to šlo doposud.

Lidé zkrátka budou muset změnit uvažování o svém životě. Atlet také ví, že se nebude moci živit sportováním až do konce života - a tak musí uvažovat co potom, až mu dojdou síly na vrcholové běhání. A stejně tak budou muset uvažovat všichni.
sedlakjura
11. července 2011 • 23:30
Je jasné, že se řítíme do prů***. Stát může vydat a přerozdělit jenom tolik peněz, kolik vybere. Ale myslíte si, že by většina těch nadnárodních korporací, které platí na západ od našich hranic své zaměstnance za naprosto stejnou práci, při naprosto stejných prodejních cenách svých produktů několikanásobně, než u nás, musela tady nutně zacházet se svými zaměstnanci jako s hadrem a platit jim často almužnu, z které si toho na důchod opravdu moc nenaspoří a za kterou my bychom ani nevstali do práce? A kdyby si pak tito zaměstnanci třeba mohli koupit víc služeb od ostatních, že by to pak v konečném důsledku neoživilo celkovou ekonomiku ve státě? Samozřejmě, velmi zjednodušeně řečeno.
zemekf
11. července 2011 • 12:42
Víte, ale my na vás kašlem, každý z vás tu vodu a průchozí odpady potřebujete. Melte si co chcete, stejně zaplatíte.
Instalatér
oldboy
11. července 2011 • 13:06
Za hrabání se v cizím WC je každý výdělek malý.
von.rammstein
11. července 2011 • 17:35
..
ultimathule
11. července 2011 • 18:45
Jen se chechtej, sajrajte Brzo se budu smát já, až se budeš za břicho popadat
zemekf
12. července 2011 • 03:45
nebude to tak divoký jak si myslíš, víme svoje a za ta léta praxe sklaplo aj doktorom a neboj mebudeš sám kom spadne brada. při pohledu na stvzenku, žádná faktura, pěkně nadřevo a u zacpanýho retichu předem !!!
francoisdillinger
11. července 2011 • 12:31
a ostatní u vesel..zaprodávejte nás alespoň potichu, opravdu Vám nepomůže, když po pár odstavcích je cítit, jaká jste pakáž..