Život a styl

Zpět na článek

Incest: Mělo by být dekriminalizováno poslední tabu?

9 komentářů

squirrelsam
6. července 2011 • 19:51
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
panna
4. července 2011 • 11:21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
torinese
2. července 2011 • 12:48
V čím mozku se takový nesmysl, proboha ,vylíhnul? Je jasné, že nikdo nebude trestat od dětství zneužívanou ženu, která v incestním chování, jež jí vnutil rodič, pokračuje i po dosažení plnoletosti, protože se ocitla v bludném kruhu a nic jiného nezná. Legalizovat ovšem soulož (ač dobrovolnou) dvou dospělých lidí, již jsou v úzkém příbuzenském vztahu, se rovná zboření základních mravních hodnot, která si lidská společnost za tisíce let své existence vytvořila. Když jsem si článek v Reflexu přečetla, nemohla jsem věřit vlastním očím - prý si v pohodě může vzít neteř strýce, co je tohle za nesmysl? Žádný genetik by nikdy nic podobného nedoporučil, a to určitě ani u bratranců a sestřenic. Postižení se může projevit až v další generaci a nikdo nedokáže odhadnout, jak bude těžké. A také by mne zajímalo, kdo ponese finanční náklady na péči o mentálně i fyzicky postižené děti v ústavech, kam je pak tito nezodpovědní rodiče odloží (viz uváděný případ sourozenců, kteří zplodili čtyři děti, tři z toho těžce postižené).
darda
4. července 2011 • 09:36
Neteř - strýc, bratranec - sestřenice nejsou příbuzní v pokolení přímém. Nejedná se tedy o incest a skutečně i manželství takových párů jsou možná. Jen je v těchto případech kladen větší důraz na zdravotní stav a zkoumá se právě možnost postižení u potomků. Mám za to, že je možné sňatek nepovolit pokud se prokáže riziko. Tohle nevím přesně, ale jistě by se to zjistit dalo. Zdá se ale, že ohrožení je menší než se obecně soudí, protože v extrémních podmínkách se lidé úspěšně rozmožili navzdory přímému příbuzenství. Například trosečníci. Obyvatelé odlehlých oblastí při nemožnosti setkávání s někým jiným. Po válkách, kdy byl nedostatek dospělých mužů a holky braly všechno co mělo ... och, pardon.
muhlhaus
30. června 2011 • 10:30
pánové Kulínští, Opočenští, katarští princové apod. by zase jistě uvítali zrušení paragrafu za pohlavní zneužití (neplést se znásilněním, pánové jistě žádné násilí nepoužívali). Různé pop-hvězdy a někteří politici by zas možná uvítali uzákonění polygamie.
von.rammstein
30. června 2011 • 18:06
to je pravda.
ultimathule
30. června 2011 • 23:09
Ty drž hubu, už dávno jsi tady svůj incestní původ přiznal, stejně jako to, že pokračuješ v rodinný tradici.
whitebeard
1. července 2011 • 13:41
podle obsahu i formy příspěvku bych tipoval, že právě vaši rodiče budou sourozenci ..ale klidně to popřete, Vaše inteligence hovoří sama za sebe
panna
4. července 2011 • 11:30
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.