Komentáře

Zpět na článek

Zastavme bobrocidu! Úředníci chtějí zdecimovat ohroženou (a roztomilou) populaci

17 komentářů

squirrelsam
6. července 2011 • 20:36
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
drzkadrzkata
24. června 2011 • 08:12
U pana JXD si nikdy nejsem jistý, jestli si dělá srandu nebo ne. V tomto případě budu doufat, že ano. Pokud ne, tak jen pár postřehů. Ano, bobr je součástí naší fauny a je pěkné, že se jeho populace rozrůstá. Na druhou stranu, člověk je taky součástí přírody (to jak se k ní chová je něco jiného) a tudíž má právo si budovat sídla a chránit je. Stejně jako bobr a kterékoliv jiné zvíře.
Parky (tedy i Lednický zámecký park) podle mého názoru mimo jiné slouží k seznámení veřejnosti s neobvyklými dřevinami a rostlinami. Pokud by se v nich sázely jen dřeviny a rostliny původní pro danou oblast, nebyly by to parky, ale "obyčejný" les a ztratily by svoji vzdělávací funkci.
A co se okusu stromů týče, je to sice jeho (bobrovo) svaté právo, ale věřte mi, že srdce lesníka zapláče, když vidí zdevastovanou kulturu, na které se nadřel jako kůň.
Takže: Zabij bobra, zachráníš strom
mixer
24. června 2011 • 13:33
kéž by Vám na zahrádce přistála nějaká mocnější rasa, postavila si tam vodní dílo a Vás vyhubila pokud by jste chtěla svoje právo na životní styl bránit ;) Lidi jsou součástí přírody jen za předpokladu, že se z ní nevymezují. To jsme ovšem před pár tisíci lety udělali. Hanba nám, nemáme právo na nic na této planetě, proto si to už dlouho "musíme" brát násilím (planeta nám už nic nedá sama) až jsme si na to zvykli, že normální je kámen těžit a rozbíjet na štěrk a zvířata "pěstovat" třeba v kravínechm jen pro potřeby našich žaludů s mezizastávkou na jatkách..
Takže: zabij člověka, zachráníš svět ;)
herman
25. června 2011 • 08:22
Člověk na této planetě je momentálně nejúspěšnější druh a vy nejste Pán Bůh, který rozhoduje o přežití živočišného druhu a záchraně světa. Jen On rozhodne o tom, kdy má skončit lidská stopa v dějinách této planety, třeba stejně jako rozhodl o vymření obřích ještěrů. Vy, i se svými kamarády, se zatím klidně můžete vrátit ke sběračství. Nechápu pouze, kde berete tu drzost se připojit na net a spotřebovávat vyčerpatelné zdroje energie pro Vaše plkání.
Vzhůru zpět k přírodě!
drzkadrzkata
29. června 2011 • 11:41
S těmi tisíci let bych se rozhodně krotil, spíš bych to viděl na několik desetiletí. A planeta nám nikdy nic sama nedala, museli jsme se o to tvrdě rvát, tuším se tomu říká evoluční teorie. No a co jinak dodat, kdyby všichni hipíci co dávají přednost zvířátkům před vlastní existenci spáchali sebevraždu, bylo by rázem místa dost pro zbývající lidi i bobry.
Aby nedošlo k mýlce, nejsem žádný zapřísáhlý odpůrce přírody, naopak. Jen nesnáším ekofašisty s jejich zkratovitou logikou, nesmyslnými argumenty a přesvědčením, že právě oni pobrali všechnu moudrost světa.
pismenacislice
23. června 2011 • 15:52
Nehodlám se vůbec cenzorovat, tak napíšu, jak to cítím:

Kašlu na všechny argumenty a bobrům prostě fandím. Bobr je mi symatický a baví mě. Takže se podepisuji pod názor, že se musí zastavit bobrocida!
jirixdolezal
23. června 2011 • 16:29
tak je sympatický dost!!!!!
jachymc
23. června 2011 • 15:07
V Brně na MZLU se mezi posluchači zahradní architektury říkalo "Zabij bobra, zachráníš strom!"

Není bez zajímavosti, že do Lednice jezdily zkoumat bobry pracovníci pražské Lesnické fakulty - i když by to spíš spadalo do akčního pole fakulty brněnské.
herman
23. června 2011 • 13:34
Vy už jste odborník na téměř vše, od sexu, přez trilobity, hulení, hudbu, nácky až po bobry. Nepřeháníte to stejně jako někdejší náš soudruh "premijér", který byl rovněž odborník na naprosto vše, ke všemu se vyjadřoval, na vše se chtěl "podívat"? Všeho moc škodí a ohledně těch kormoránů, co tady mají co dělat tito přivandrovalci, vždyť ti do naší přírody nikdy nepatřili?!?
mixer
24. června 2011 • 13:40
A vy jste taky odborník, že hodnotíte? Nemám rád komentáře typu "ty zavři hubu, nic o tom nevíš" - jde o subjektivní názor, který může mít každý a nikdo ho nemůže omezovat, nakolik ho bude prosazovat.. Jediné co můžete, tento názor nepřijmout. To je také jediná cesta jak zlepšit svět, volná výměna informací a názorů, dokud tu budou čecháčci držící hubu a krok z důvodů pokrokové předposranosti před oligarchy a zamindrákovaní blbečci okřikující ostatní jen proto, že sami nemohli říct svůj názor (spíš se báli, ale dejme tomu že nemohli) a tak teď cítí, že ostatní by na tom měli být stejn, do těc dob se nic nezmění - nebo určitě ne k lepšímu