Komentáře

Zpět na článek

Zdravotnictví čeká změna. Budeme víc platit

14 komentářů

squirrelsam
6. července 2011 • 20:15
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
panna
23. června 2011 • 10:46
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
kkk999
22. června 2011 • 17:59
Měl jsem možnost na toto téma diskutovat např. s poslancem Hovorkou. Když jsem mu předložil svoje návrhy a postřehy z praxe, hleděl na mě, jak na zjevení Panny Marie v Lurdech. Popsal si cca tři stránky ve svém bloku a jen nevěřícně kroutil hlavou. Pokud v příslušném výboru parlamentu sedí poslanci, kteří o tom, jak je tomu v praxi, nevědí naprosto nic a žijí asi v jiném světě a rozhodují přitom o zákonech, které budou platit, nedivím se, že pak na světlo světa vyjdou takové paskvily, jak je např. zdravotní reforma!!!
kkk999
22. června 2011 • 17:50
Čím dál tím jasněji se prokazuje, že příliš solidarity škodí. Jednoznačně je nutné zavést každému osobní účty pro zdravotnictví, aby si každý nesl důsledky své péče nebo i nepéče o vlastní zdraví SÁM NA SOBĚ!!! Jinak se totiž bude pořád dokola rozebírat, co je škodlivější, jestli vepřové na talíři nebo marihuana. Bereš drogy, kouříš, chlastáš? Riskuješ zdraví a život při rizikových adrenalinových sportech? Nerespektuješ např. v horách pokyny HS a musí pro tebe letět vrtulník? Nerespektuješ rady lékařů, nedodržuješ jejich pokyny a v důsledku toho dojde ke zhoršení tvého zdraví? PLAŤ...ALE ZE SVÉHO, NE Z PENĚZ VŠECH!!! JENOM IDIOT SE MŮŽE OHRAZOVAT, ŽE NAPŘ. HULENÍ NEBO KOUŘENÍ JE JEHO VĚC!!! BUDE TO JEHO VĚC, AŽ SI V PLNÉ MÍŘE PONESE DŮSLEDKY SVÉHO ROZHODNUTÍ NA SOBĚ!!! JENOM IDIOT SI VĚDOMĚ A ÚMYSLNĚ NIČÍ ZDRAVÍ, JENOM VYSOCE SOBECKÝ A BEZOHLEDNÝ DAREBÁK NIČÍ ZDRAVÍ NĚKOMU JINÉMU!!!

Zdravotnictví nikdy nebylo zadarmo, není zadarmo a nebude zadarmo, ještě za ministrování p. Julínka, jsem prezdentovi ČLK panu Kubkovi přednesl cca 10 bodů, které by ihned přinesly obrovité úspory a byly by realizovatelné prakticky okamžitě. Víte, co mi odpověděl tento pán? Ano, prakticky ve všem máte pravdu, ale vaše návrhy jsou POLITICKY NEPRŮC­HODNÉ!­!!!!!!­!!
Takže pokud se rozhoduje ne podle zdravého rozumu, ale pode politické průchodnosti či neprůchodnosti, nedivme se, že jsem tam, kde jsme, a to nejen ve zdravotnictví!!!
panna
23. června 2011 • 10:52
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
sirien
23. června 2011 • 21:43
Jestli beru nebo neberu pravidelně drogy mi vživotě nedokážete, pokud mě nebudete totalitářsky nutit na pravidelné krevní odběry. Až to budete zkoušet na celou populaci, doufám že to půjde z Vaší kapsy a ne z mojí.

Jestli se účastním nebo neúčastním adrenalinových sportů vživotě nezjistíte, protože "adrenalinový" je takový sport, který děláte naplno, na hranici svých možnsotí, až na hranu vyčerpání. Když to budete chtít dělat takhle, tak bych byl idi.ot, kdybych vám přiznal, že jsem si zlomil nohu při jízdě na plné nasazení po nejbrutálnější černé sjezdovce v centru - budu tvrdit že jsem tam zajel omylem, zkusil jsem to pomaličku sjet dolů... a dokažte mi opak.
Samozřejmě, můžete to pak generalizovat na všechny sporty - ale zase mi v půlce případů nedokážete, že je mé zranění sportovní (ale kdepak na tenise, já tenis nehraju, to jsem spadnul ze schodů...) a zadruhé to je krok k tomu aby byl tenhle národ ještě vyžranější a tlustší, než už je, což také není pro zdravotnictví úsporné.

Váš návrh individuálního odpovídání se za své zdraví absolutně nepočítá s genetickými predispozicemi a vrozenými chorobami, ale velkoryse budu předpokládat, že s nimi počítáte implicitně a neobvyním vás z fašismu.

A mimochodem, myslím že kdybyste aspoň trochu tušil o čem žvaníte, byl byste překvapen, jak MÁLO spousta drog ovlivňuje lidské zdraví, jak fyzické tak psychické. Jistě, jsou profláklé výjimky, ale tvrdit že droga = škodlivá látka je naprosto tupá generalizace vzniklá z podlehnutí sociální propagandě.
loolee
22. června 2011 • 14:50
Já teda nevím, jak naši zákonodárci, ale osobně za nadstandard už dáávno platím - namátkou lepší plomba u zubaře, lepší nástroj (jednorázový) u ženské lékařky, kontaktní čočky komplet....a je toho víc. To žijou na jiné planetě?
rogih
22. června 2011 • 14:47
Při stávce lékařů panministr říkal, že zdravotnictví je černá díra na peníze a že platy lékařů půjdou ze systémových úspor. Teď ale jen hledá další cestičky, jak do té díry nalít více peněz. To se mi nelíbí, čekal bych opačný postup, napřed nápravu systému a teprve pak další peníze. Myslím, že větší rezervy jsou na straně zdravotnictví než na straně pacientů.
sirien
23. června 2011 • 21:45
Například to že naše spoluúčast na lékařských výkonech je o 15% (z celku) nižší než ve zbytku EU? To Vám přijde jako malá rezerva?
whitebeard
22. června 2011 • 10:20
za komančů jsem prodělal čtyři operace, neplatil jsem ani jednou a ani "všimné" po mně nikdo nepožadoval..v "demokracii" jsem byl na jedné operaci, stála mě 30 tisíc a rozdíl mezi tou |"komunistickou" a "demokratickou" jsem nepocítil..spíš bhych řekl, že ty "komunistické" byly zvládnuté mnohem lépe..no, ale to je jen můj subjektivní pocit..Vy určitě máte k ruce "objektivní" fakta