Komentáře

Zpět na článek

O tom, v čem měl Václav Klaus pravdu, se moc nemluví

24 komentářů

squirrelsam
6. července 2011 • 20:23
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
tomber
0
24. června 2011 • 18:29
Václave, nic si z toho nedělej, zbývá asi 3658 dnů
nemesis11
0
24. června 2011 • 17:47
Mezi "cnosti" pana Klause opomnel autor clanku take uvest, ze je vytecny manipulator - kdyz si ctu nejen clanek, ale i vetsinu reakci, zda se, jako by se zapomnelo hlavne na to, ze ODS pod Klausovym vedenim mela tajny ucet ve Svycarsku s "ulitymi" stovkami milionu korun, ze za Klause jako premiera se tato zeme v 90. letech ekonomicky rozkladala a doslo za nej k vytunelovani stovek miliard v ramci "privatizace" a "ekonomicke transformce" - at uz z vychytralosti ci z hlouposti, Klaus vytvoril v teto zemi prostredi, ktere primo vybizelo k rozkradani a podvadeni ve velkem! A co se Klausovych "pravd" tyce, je uprimne lepsi, kdyz se na ne zapomina - jsou to vesmes logicky nekoherentni vyroky, ktere mozna svou aroganci upoutaji pozonost nekterych nasich spoluobcanu, ale v zahranici se jim pouze smejou - jen se podivejte, jak radi naseho prezidenta uvitaji ted v Australii! Nemluve o tom, ze Klaus neni zdaleka jediny euroskeptik, jeho myslenky jsou stezi originalni, jeho analyza je melka a derava a alternativy nenabizi zadne - ve svetovem srovnani je silne podrumernym ekonomem. Mel sice moznost za minuleho rezimu jako jeden z mala studovat v zahranici, ale bohuzel ne kazdy dokaze z teto moznosti benefitovat, coz Klaus svym projevem jenom doklada..
torinese
0
21. června 2011 • 12:44
Podle mého mínění jsou ale nejhoršími politiky šedé konformní krysy nemající vlastní názor. Je velmi unfair, že mu čeští politici, novináři i veřejnost upírají schopnost velmi originálního a jasného pohledu na celosvětové dění, společnost i ekonomiku a dobrý prognostický čich.Bohužel , názor společnosti na Klause modelují novináři na základě silných osobních animozit, aniž by mu přiznávali jakoukoliv kladnou vlastnost. Jeho silný narcismus a excentrismus je pro méně objektivní lidi nepřekonatelnou překážkou v tom, aby v něm viděli silného politika světového formátu. Já si naopak cením Klausových vytoupení na půdě parlamentu EU a jeho kuráže (ačkoliv jemu provokování unijních byrokratů činí nepochybně radost) vyjádřit bez obalu názor na toto kocourkovsky pokrytecké uskupení. To, že Klaus předvídal pád eura pro nekompatibilitu nestejně vyvinutých evropských ekonomik, bránil přijetí eura a podepsání LS, jen dokládá jeho vyjímečnou inteligenci a skvělý ekonomický odhad. Mezi českými politiky nevídaný úkaz.
marycer
0
20. června 2011 • 14:15
se pozná podle něčeho úplně jiného, než výsněšných řečí, které nám podhazují novináři. A ti mají zřejmě jeden cíl : usilovně křičet,jakých že hříchů se prezident dopouští a jakou "nám" dělá ostudu. Oběktivního hodnocení sde musí myslící člověk dobrat sám. Pan Buchert i mě docela překvapil. Ale je to jen vzácná vyjímka. Ostudu dělají zpovykaní pisálkové, kteří účelově vybírají vytržené souvislosti.
Mimochodem, jen se těším, jak velké všeobecné vlezdořiťkovství nastane na podzim, kdy bude mít polokulaté narozeniny Havel. Neumím si představit, že by si media dovolila byť jen částečně tak kritický a nevybíravých tón,jaký předvedla v souvislosti s narozeninami prezidenta republiky.
sirien
0
20. června 2011 • 15:35
osobně se moc netěším... popravdě mám Havla dost plný zuby. Tuhle mi někdo říkal, že Margaret Thatcher doma také nemají rádi a s Havlem to je stejné... to je děsnej bullshit, Thatcher toho pro Británii udělala hromady a domácí socani a odboráři jí kvůli tomu nemůžou přijít na méno. Havel toho pro tuhle republiku udělal (pominu-li lví podíl na destrukci politické kultury a národní mentality) kulový a v zahraničí ho milujou pro jeho kvasi-humanistické názory.
filiprx
0
20. června 2011 • 12:43
příjemně jste mne překvapil. Poprvé asi ;)
emeritnisamec
0
20. června 2011 • 09:42
Václav Klaus je nejlepší politik ne scéně.Co je to politik?Člověk který předvídá a dovede využívat nedostatky konkurence.Člověk který není zatížen vlastnostmi které politika hendikapují jako svédomí empatie kultura a pod.Musí vždy vědět co "zabere"a umět toho využít.Musí vždy vědět co chce a jít za tím bezohledně a cílevědomě.Musí umět všechny přesvědčit že má pravdu a mít tzv silnou osobnost.Proto musí být sám přesvědčen o své pravdě aby působil věrohodně.V článku bylo napsáno vše důležité mimo toho nejdůležitějšího.ŽE BY BYLO PRO STÁT LEPŠÍ KDYBY SE VŮBEC NENARODIL.(MINUS 4 BILIONY KČ).
bota.p
0
19. června 2011 • 21:14
Pravda se vždycky špatně poslouchá, obzvlášť těm kdo ví že lžou a proto Vencu posílají do řiti. Také přidávám k pochvale za inteligentní článek (po dlouhé době).
von.rammstein
0
19. června 2011 • 21:25
tak to nevím.