Komentáře

Zpět na článek

Odborářští bossové nevědí, jak na věc, a vymýšlejí hloupé nápady

11 komentářů

morskydracek
15. června 2011 • 09:58
Dluhoslav Sobotka. že spolu s odboráři připravuje na čtvrtek večer protestní lampionový průvod. Sraz účastníků v 21,00hod. u Bulhara odkud se průvod za zvuku internacionály přesuna na hrad.V čele průvodu půjde ruku v ruce soudruh Falber,soudruh Grebeníček,soudruh Paroubek a soudruh Sobotka.Co soudruzi chystají po příchodu průvodu na hradčana zatím z taktických důvodů tají.
cartouche66
15. června 2011 • 08:57
Právě v tomto reálném komunistickém hnutí se totiž skrývá dějinný proces odporu proti kapitálu, který revoluce generalizuje v komunizaci společnosti a říkám-li komunistické hnutí, nemám na mysli soubor levičáckých (leninistických či anarchistických) partají a federací ani jen ultralevičáckých skupin a organizací. Hovořím o každodenním viditelném i neviditelném, uvědomělém i neuvědomělém odporu miliard proletářů a proletářek, kterým se bouří proti podmínkám své existence v kapitalistickém systému. Tento odpor není vyvoláván žádnými idejemi a povětšinou se za žádné ideje a pod prapory nějakých ideologií ani nevede. Vyvolávají jej právě podmínky naší existence. Hodím-li se marod, abych nemusel do práce, jsem jeho součástí stejně jako stávkující pražští tramvajáci nebo argentinský proletariát, který povstal proti bídě, protože se rovněž snažím redukovat míru svého vykořisťování a kontroly nad mým životem - a tak napadám valorizační proces kapitálu. Přestože v sobě všechny tyto boje nesou zrnko negace kapitalismu, jsou všechny omezeny jen na částečnou kritiku kapitálu. Teprve nastolí-li vývojový cyklus kapitálu takové podmínky, které proletariát donutí k pokusu o totální negaci svého postavení coby proletářů a proletářek, a tedy k útoku na sociální vztah, který je základem kapitálu - vztah, na jehož jedné straně jsou vlastníci výrobních prostředků a na straně druhé ti, jimž nezbývá než prodávat svoji pracovní sílu na trhu za mzdu (cenu), která jim umožní koupit si zpět „život” v podobě výrobků a služeb udržujících a reprodukujících pracovní sílu (a to včetně zábavy, vzdělání a zdravotní péče). A tento pokus o totální negaci znamená povstání proti všeobjímající a všeovládající totalitě kapitálu - proti jeho diktatuře!
cartouche66
15. června 2011 • 09:01
Revoluce je snaha o totální negaci moci, útočící proti podmínkám naší existence coby součásti kapitálu (jehož podstatou i základním antagonismem je námezdní vztah). Čím totálnější odmítnutí odcizené a bídné existence v kapitalismu vývoj kapitálu vyprovokuje, tím totálnější je i revoluce a tím více útočí na samotný základ i na všechny další aspekty diktatury kapitálu. Celý revoluční proces je tak o prosazování naprostého zrušení námezdní práce a všech s kapitálem souvisejících sociálních vztahů - tedy zrušení politických stran a států!
- http­://trid­nival­ka.co­myr.co­m/trid­ni-valka-programove-pozice/
carlshowalterisdead
14. června 2011 • 19:02
Kolik těch stávkujících je?Stovky tisíc?Ať si tedy založí vlastní politickou stranu a kandidují při příštích volbách a určitě se dostanou do parlamentu.Vždyť je to tak jednoduché, když zastupujete zájmy všech občanů.
atreides
14. června 2011 • 19:03
!
pavel07
14. června 2011 • 21:49
Není třeba, tohle je akce socanů, odbory jen posloužily.
cartouche66
15. června 2011 • 08:53
Stovky milionů! A budou stále přibývat! Váš svět, buržuji, se chýlí k svému konci! Světová revouce zruší třídy a snimi smete i nástroje vašeho panství nad lidstvem, nástroje zla a teroru proti němu - tedy všechny státy a strany! - http://gci-icg.or­g/le­aflet­s/im­f_cz­.htm
carlshowalterisdead
16. června 2011 • 12:41
Tak za prvé jsi evidentně nevyspělý debil, který nemá vlastní rozum.Tohle je diskuze a ne prostor na vyřvávání nějakých jednoduchých bezmyšlenkovitých hesel.Pokud se nepřizpůsobíš a nezačneš normálně argumentovat, budu tě ignorovat.
Za druhé, prosazujte si co chcete, pokud to bude probíhat standartním demokratickým procesem.Odbory nemají co ovlivňovat státní politiku.Maximálně mohou připomínkovat k návrhům zákonů.Když už jsme u toho, "reformy" jsou v připomínkovém řízení a odbory dělají co?Řvou na ulici.
Skoro 50% lidí si zvolí strany které to tady už dvacet let rozkrádají a pak jsou do ulic a stěžují si.Podřezáváte si pod sebou větěv a pak obviňujete pilu za to že jste spadli ze stromu.
Sami nevíte co chcete, jenom odmítáte jakékoliv změny.
atreides
14. června 2011 • 18:29
Táhněte už konečně do***e. Vodní děla na vás lůzo! Rozehnat propustit!!!!!!
okuk
14. června 2011 • 18:29
Přijde na to, na co. Když se na ně dívám, jsem si jist, že by byli vynikající ve filmu "Rudá záře nad Kladnem".