Komentáře

Zpět na článek

Přihořívá! Odbory se radikalizují, roste nespokojenost, politici přešlapují na místě

7 komentářů

vistaintel
10. června 2011 • 17:55
Tobě hlava asi nebere víc věcí.
von.rammstein
10. června 2011 • 18:21
Sendy je velice chytrý člověk, laskavě na něj neútočte.
sendyman
10. června 2011 • 18:33
Od tebe si nechám poradit, truhlíku!
kovarik
10. června 2011 • 15:01
Odbory budu brát na vědomí až tehdy, až vrátí všechno co ukradly od dob Tondy Zápotockého. Samotnou budovu ÚRO na Žižkově, půlku Mariánských Lázní atd. A kromě toho ty členské příspěvky, které jsme jim museli pod nátlakem platit - to ani mladí lidé neví, že nám to strhávali z platů. Co bylo - byť dobrovolně - zaplaceno pod zjevnou hrozbou násilí či jiné újmy, musí být vráceno!
sendyman
10. června 2011 • 15:40
Máte pravdu, platili všichni, výběrová rekreace byla jen pro někoho.
Jen technická: bolševik (tedy jejho odbory) neukradl budovu ÚRO (tu z ní teprve udělal), ale Všeobecného pensijního ústavu...
pismenacislice
10. června 2011 • 11:50
Asu se fakt budu opakovat, ale primární chybu vidím v našem volebním systému. Tento systém neumožňuje sestavení stabilní vlády. Na složení nekomunistické vlády se vždy musí podílet nějaký účelově splácaný slepenec, který se skládá ze stran, které toho nemají moc společného. A když koaliční strany udělají nějaký kompromis, tak jim jejich voliči začnou nadávat, že neplní svůj program - a jak by mohly, když v koaliční vládě logicky musejí zapomemenout na vlastní program a přijmout kompromisní řešení. A když vládní strany chtějí plnit jen vlastní program, tak to zase logicky znamená, že nemůžou přijmout kompromis - a tedy tu vládu rozloží, aniž by se něco prosadilo.

A do toho ještě odbory, které se tváří, že mají právo diktovat vládní politiku. Že jejich funkce má být jiná, to se zdá, že nikoho nezajímá.
sendyman
10. června 2011 • 12:23
Souhlas. Odbory ať organizují stávky pro splnění profesních požadavků - platy, pracovní doba, bezpečnost práce a pod. Ale co se se.rou do vlády? Na to snad máme volby, ne?
Ať si MHD třeba nevyjede, ale že horníci bůhví odkud prej budou blokovat ulice těm ostatním, to mi hlava nebere, fakt...