Život a styl

Zpět na článek

Auťákem do královédvorské zoo: Výplod chorých mozků skutečností

24 komentářů

torinese
4. června 2011 • 13:55
Bydlíme kousek od Prahy, takže úžasnou pražskou ZOO známe jako své boty. Do ZOO ve Dvoře Králové jezdíme občas, hlavně při návštěvě příbuzných v Hradci Králové. Vždycky tam fungovaly různé slevy (rodinné vstupné a skupinové vstupné, školní zájezdy, atd.), v současné době zdejší ředitelka zrušila veškeré slevy. Byla jsem v šoku, když moje nezletilá dcera přijela minulý týden z této ZOO a dětská vstupenka ze školního zájezdu! stála 160 Kč!! To se ředitelka asi pomátla. Všichni známí z Hradce K. přestali do ZOO s dětmi jezdit, dříve ho navštívili v průměru třikrát do roka, mají to blízko. Navíc - ZOO ve Dvoře K. se s luxusní pražskou ZOO vůbec nedá srovnávat - je tam možná dobře zvířatům, ale návštěvníci toho moc neuvidí, možná v dálce pár antilop. Takže příště zase jedeme do Prahy.
aliceb
3. června 2011 • 15:18
jezdt autem po zoo se mi také opravdu nelíbí, ale "mentální" urážky bych nechala plavat co se týče nápadu Vašeho spolužáka, co se týče nezastavování vlaků v zastaávkách z důvodu šetření energií. Japonci již plánují (a projekt už existuje) jak toto zavést do provozu
aznom
2. června 2011 • 21:18
Musím říci,že je pro mě nepřijatelné vidět lva v kleci,medvěda jak dělá opičky za pamlse­k,svo­bodo­myslnou gorilu jak ze sebe dělá papouška pro pobavení "návštěvníků",ale může někdo říci jak z této tak zřejmé degradace zvířat ven.
filiprx
2. června 2011 • 20:23
to Vám poradil Holec, nebo to máte ze své hlavy?
sendyman
2. června 2011 • 21:32
Buď Holec, nebo to odkoukal na dědkově blogu. Ten tím vysloveně žije!
kwanti
2. června 2011 • 13:29
chápu pohoršení nad faktickými chybami autora, každý si má informace ověřit, ale uvědomil si tu někdo z těch rozhořčených vrhačů kamení, že autorovi jde o princip, který je dost alarmující? Taky mám auto, ale člověk by měl znát hranici mezi tím, co je potřeba a co je zhovadilost. Fakt je nutné jezdit autem i na záchod? A když chceme na vzduch, tak si na sebe otevřeme okno? Už bychom se nad sebou měli zamyslet!
sendyman
2. června 2011 • 14:18
Princip je ten, že představa aut v pražské, liberecké, či jakékoliv jiné ZOO mě děsí, že i ve Dvoře můžete (či spíš "musíte") nachodit kilometry pěšky, ale značnou část bez auta (autobusu) neuvidíte.
Od toho je to S-A-F-A-R-I.
shackall
2. června 2011 • 16:42
Prohlídku Safari můžete absolvovat buď autobusem, nebo autem. V žádném případě pěšky, ba ani na kole.

Spor je tedy jenom o tom, zda má safari zůstat pouze u autobusů, nebo rozšířit nabídku o auta. Já osobně na to nemám názor, nejsem odborník, vidím tam celou řadu úskalí (co dělat v případě poruchy, výklad přes autorádio? atd.), ale fakt mi vadí, že jak článek, tak některé příspěvky vylučují i pouhé znalosti ze ZDŠ. O to jsou jejich autoři radikálnější...
sendyman
2. června 2011 • 17:01
To je zajímavé: píšete "v žádném případě". Sám jsem ve Dvoře byl třikrát (naposled asi před 15 lety a mohlo se leccos změnit) a z toho 2x pěšmo (i tak na půl dne), pouze v posledním případě jsme využili Safari-busu (mimochodem poloprázdného, ač bylo krásně). Ovšem rozsah projížďky byl takový, že pěšky by se to zvládnout nedalo (ani by to nešlo, že, procházet se volně mezi zvířaty... ).
Z ekonomického hlediska je to jasné - v případě autobusů by Safari muselo investovat desítky milionů Kč do nových (+ údržba), takhle to vydělává. Samozřejmě, nějaký si jistě pořídí, ale ne tolik...
Jak říkám - nevím, jak je to dnes, ale jestli tam mají pořád ty plečky, co před 15 lety, tak potěš Přírodo!
sendyman
2. června 2011 • 17:07
Už jsem si to vygůglil: pěšky - 8ha, autem - 50ha.