Komentáře

Zpět na článek

Jan Studnička: České Velikonoce jsou parádní námět pro horor

13 komentářů

Avatar - našinec}
našinec
31. března 2024 • 13:14
Dnes se mi vše *** pod rukama a tak vím že Ďábel opět se nám znovuzrodil.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
31. března 2024 • 08:52
No autor článku zase zřejmě vystrkuje "prdeel" svému příteli za jiným účelem a nejen o velikonocích.
Uživatel_5417695
31. března 2024 • 10:36
@RASPUTIN Hele, staříku, smiř se s tím, že tvé senilní stařecké touhy nebudou vyslyšeny a Putin ti mládí fakt nepřinese. Už dál budeš jen starší, nemocnější a senilnější než jsi teď. Tak se s tím smiř a užívej si každého dne, který ti matička příroda ještě nadělí, protože ve tvém věku nikdy nevíš jestli to nebude tvůj den poslední.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
31. března 2024 • 12:12
@Uživatel_5417695 .. Jenom ferdo doplním, i ty budeš už dál jen starší, nemocnější a senilnější než jsi teď. Ale i tak ti přeji aby jsi se dožil v pohodě důchodového věku jako já. 😉
Uživatel_5417695
31. března 2024 • 13:25
@RASPUTIN Pár rozdílů mezi náma přece jen bude, vzhledem k mé přátelské a otevřené povaze, ze mě nepochybně nevznikne odpudivé senilní individuum za které be stydí i jeho vlastní rodina a které si naivně namlouvá, že děda Putin mu přinese nějaké štěstí do života. Nepřinese, naivní staříku! To je jedna z mála jistot, které v životě opravdu máš ;-)
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
31. března 2024 • 18:36
@RASPUTIN.. ....No je dobře, že jako ten přítel se níže přihlásil Uživatel-5417695, za odvahu i jemu palec nahoru👍
Pavel Maleček
31. března 2024 • 08:32
Dle návodu jistého Cimrmana dole jsem textu hledal humor. Šlo to těžko, až na pár vtipných slovních obratů spíš z toho textu čiší onen horor. Ovšem ne folklórní, ale rádoby intelektuální.
To proto, že Studnička je klasický pražský, rádoby intelektuální nadutec, znající život jen přes sklo redakce či kavárny. V které s dalšími z jeho bubliny nadřazeně proklíná vše živočišné, co nepatří do jejich představy světa, coby éterické substance dobrotrusných myšlenek, majících napravit ten odporně živočišný svět venku.
V tom v posledních letech podpořeni neomarx-progres ideologií, s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima sebemrskačstvím, kořeněným povinným dobrem a rovností pro všechny. Která se jak mor šíří právě z nadutě panovačných,rádoby intelektuálních kutlochů, humanitně sociálních fakult především.A tak není divu, že je až k ideologickému fanatismu vytáčí jakékoliv projevy živočišné podstaty lidské společnosti. Hlavně ty spojené s tím - fuj fuj rozmnožováním, čehož jsou Veliko noce - svátky nového života koncentrovanou esencí.
Už jejich v ideologickém fanatismu předchůdci, tj. křesťanské církve se tuto rozmnožovací živočišnost snažili z hlav lidí, ne jen intelektuálními kecy, ale i brutálním násilím vypudit. Avšak nepomohlo ani to, že do termínů největších pohanských svátků zimního slunovratu a jarního plození vrazili své hlavní svátky zrození či umučení a zmrtvých vstání Krista.
Ani 2000 let snažení o vymazání pohansky živočišné podstaty těchto svátků nepomohlo. A tak z nich církev součást svých duchovních svátků musela udělat.
Což by si měly naše rádoby intektuální elity, zvláště ty neomarx-progresivistické uvědomit a přestat se o to znovu pokoušet - je to marný, je to marný ... je to marný.

A pro připomenutí - velikonoční hodovačka není o mlácení, ale o přání zdraví a plodnosti, což mladé proutky a vejce symbolizují - přesněji Cimrman dole. A tak pro ženu větší urážka a ponížení není, než když ji nikdo vyšupat nepřijde ... že milé intektuálky
Hulin No More
31. března 2024 • 07:18
Velikonoce už byly předlohou klasik jako Teens Like It Big , My Ass Is On Fire nebo Every Home Gangbang Orgy.
Jaroslav Cimrman
31. března 2024 • 06:06
Studnička je starej (no vlastně docela mladej) vtipálek a jeho a Terezina "Hodina dějepichu" nejlepší podcast. Museli byste chápat, jak myslí a jakým způsobem si dělá z podobných věcí legraci, aby vám tenhle článek sednul.
K těm Velikonocům by se ovšem perfektně hodila příští epizoda Hodiny dějepichu, která by objasnila vtipnou formou divákům a posluchačům, že Velikonoce nejsou o tom někoho zmlátit, ale že jsou oslavou zmrtvýchvstání nejen Ježíška, ale hlavně přírody po zimě a rituál s pomlázkou (u nás se jí říká "ta-tar" a s pomlčkou to píšu proto, že mi to automatický filtr vyhvězdičkovává - zřejmě si myslí, že jde o nějakou nadávku 🤦🏻‍♂️), která samozřejmě symbolizuje falus, je alegorií pro pohlavní styk a oplodnění a vajíčko jako odměna symbolem fiktivního otěhotnění a dání muži potomka. Samozřejmě dětem se to takhle nevysvětluje, ale to třeba svatba taky ne. Děti si hrají běžně na tatínka a na maminku, aniž by znaly sexuální podtext a zrovna tak si o Velikonocích hrají na symbolický výběr partnerky a její oplodnění.
Tohle málokomu dochází a nedorozumění s opravdovým výpraskem tak vzniká snadno.
Jinak si prosím Tě zase nech nárůst ty vousy, Studno - vypadáš bez nich hrozně! Ale jinak jste s Terezou nejlepší a jediný podcast, který poslouchám✌🏻😎
Uživatel_5722169
1. dubna 2024 • 18:30
@Jaroslav Cimrman 👍