Komentáře

Zpět na článek

Jak zachránit rozpočet? Absurdními poplatky za pasy a občanky těžko

8 komentářů

panna
21. května 2011 • 08:43
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
shawk
21. května 2011 • 00:52
Možná, že by bylo více než vhodné, konečně občanstvu předvést celý státní rozpočet, ne jen ty části, o kterých politici sami, jak populárně říkají, jsou vytrženy tz kontextu. Nikde se nezvěřejňují počty a příslušné náklady na utěšené množství vládních (a státních) nemovitostí. Velkorysost státu vůči cikánské (a bohužel také netahavé komunitě) také nikdo veřejně nepropírá. Ani luxusní život darebáků za zdmi kriminálů není běžně daňovým poplatníkům vysvětlován. Ani zdaleka toto není všechno, nicméně mají tyto zmíněné nákladové "položky" mnoho společného. Jsou zařazeny mezi mandatorní výdaje, avšak ze své (naoko rozdílné) povahy by měly spíše státu vydělávat, a ne z jeho rozpočtu nárokově čerpat. Státní úředníci nejsou nic extra a potřeba úřední "odpočinkové" plochy je v době informační společnosti spíše výsměchem. Cikáni si vesele vyrábějí další a další prostředky k obživě (haranty), protože je to zábavné a současně výhodné. Úředníkům je to jedno. Tomu se říká "zodpovědnost" u jedněch i druhých. No a kriminálníci jsou u nás asi v lágrech za odměnu. Závidím "humanitární" odvaze Thajského království a USA. Děláš ***? Minimum stravy. Že není práce? Kecy! Hnát svinským krokem cizí pakáž a zaměstnat vlastní netáhla ... (silnice, železnice, čištění ulic a pod.)
ka94
20. května 2011 • 18:17
Můj názor: V prvé řadě neoslabovat kupní sílu obyvatelstva. To vede k likvidaci ekonomiky. Je nutné opět vytvářet hodnoty namísto parazitování na státním rozpočtu - tím míním dosud fungující mafiánské firmy a jejich "obecně prospěšné zakázky". Je nutné pečlivě vyšetřit veškeré rozkrádání a tunelování státního a obecního rozpočtu a konfiskovat majetky viníků (politiků a majitelů spolukolaborujících firem). Jedná se o miliardy, takže to řeší celou krizi! Je nutné, aby znovu fungoval trh a byla rovná šance pro všechny, kdo chtějí slušným způsobem podnikat - nechceme monopolizaci všech oblastí! Rovněž je třeba zajistit právo na zaměstnání, nikoliv povinnost pracovat. S tím souvisí oživování rozkradených firem a shora uvedené vytváření hodnot. A na závěr věc nejdůležitější: Prioritou je ČLOVĚK, nikoliv rozpočet! To je právě to, proč je tento režim asociální...
sirien
20. května 2011 • 16:53
chvíli před volbami mi končila občanka a v létě jsem pak narychlo potřeboval pas, takže jsem si oboje loni vyzkoušel a letos si to půjdu brzo zkusit znovu.
Při čekání jsem nepřemýšlel ani tak o poplatcích a tunelech, jako spíš o tom, jak dlouho to sakra tý bandě tupců trvá. Banka mi je schopná vystavit kreditní kartu autorizovanou PINem k mé osobě takřka obratem a nic si za to (aspoň ta moje) neúčtuje, ISIC, který určí mojí totožnost v libovolné akademické instituci po celém světě, dostanu na počkání a stát potřebuje dva týdny za to, aby mi vydal "bleskový" pas... měl sem chuť někoho seřvat namístě do kuličky, ale ty úřednice jsou v tomhle bordelu nevinně, tak jsem se pak šel vybít někam jinam...
fargo2
20. května 2011 • 17:12
Ty úřednice jsou součástí toho bordelu. Možná by to mohly mít hotový rychleji, ale když na to mají takovou dobu, "prečo by si prcky draly "?
von.rammstein
20. května 2011 • 18:40
bohužel to opravdu tak je
ultimathule
20. května 2011 • 23:18
Jo? Jakou osobní zkušenost s tím máte Vy? Povídejte.
limak007
20. května 2011 • 16:47
Já nepsal oslavné články, ani jsem ty zloděje liberálně-kapitalistický kriminálnický nevolil.
Proti Vám, pane redaktore, osobně nic nemám.