Komentáře

Zpět na článek

Strany si nedovedou pohlídat ani vlastní prachy

11 komentářů

sirien
14. května 2011 • 20:17
je snad jediné, co by k němu šlo skromně dodat. Za více než 2000 místních znaků však vydá jediný obrázek...
http­://www­.tre­ygarri­son.co­m/wp-conten­t/uplo­ads/2­009/02­/cap­tain_­obvi­ous.jpg
jan.jandourek
14. května 2011 • 19:03
tady se dá identita zjistit docela snadno, prostě napíšete redaktorovi na jeho redakční e-mail a on vám to buď potvrdí, nebo vyvrátí.
von.rammstein
14. května 2011 • 19:32
to je vlastně pravda i když nevím jak u pana Bucherta, když je to takový vousatý popleta
ultimathule
15. května 2011 • 15:40
Běž si umejt držku, máš ji upatlanou vod hoven.
jan.jandourek
14. května 2011 • 12:35
to jste mě rozesmál. o tom, jak prodávali své sídlo a jak mizerně to dopadlo, jste nikdy nic nečetl. co se dá dělat. ostatně jak hospodařili v této zemi ví každý svoje. ale aspoň už je jasné, koho máte rád.
von.rammstein
14. května 2011 • 13:06
a vy jste opravdu pan Jandourek?
ultimathule
15. května 2011 • 15:42
A Vy jste opravdu von.rammstein? Hovado?
whitebeard
14. května 2011 • 15:13
milý brebto, co bylo, bylo..řeč je o současném stavu stranické kasy, takže odkaz na prodej sídla je mimo mísu..a ik jejich hospodaření stačí porovnat s jakým dluhem předávali ČSSR a jaký dluh je dnes..a pokud Vám vychází, že na základě reálných čísel musím mít rád komunisty, tak budete ještě větší trouba než jste ukázal v článku..inu, redaktor Reflexu
bartape2
15. května 2011 • 00:34
Nechci se zastavat parlamentnich stran, nejsme na tom sice az tak spatne jako treba Recko, ale v tomhle pripade to neni rozhodujici. Sice ma dluh nekolikanasobne vetsi nez my, ale nesplatitelnej je uplne stejne jako ten nas. Nejsou nahodou komunisti taky v tom parlametu co rozpocty schvaluje?
...
Statni dluh na druhou stranu neni jediny meritko uspesnosti vladnuti. Technicka zaostalost ve vsech prumyslovych i zemedelskych odvetvich a infrastrukture byla, troufam si rict, hnaci silou pro zacatek revoluce. Moralni zaostalost uz tak dost pochroumaneho slovanskeho ducha je vsak snad jeste horsi. Dala by se charakterizovat ruzne, ale jen pro priklad: "Co se neda ukrast, to se musi rozbit", "Kdo je bohatsi nez ja, ten je zlodej a musim ho pomlouvat." nebo treba "Lepsi trikrat slibit nez jednou udelat.".
sirien
17. května 2011 • 12:57
"Státní dluh není jediné měřítko úspěšného vládnutí" je vyjádření hezké, ale neúplné. Chybí tam totiž dovětek "...ale je nicméně podmínkou úspěšného vládnutí"

Taková binární posloupnost - máte dluh? ANO - fail. NE - ...pokračujeme dalšími otázkami na další podmínky úspěšného vládnutí...

A ten dluh splatitelný samozřejmě je. Teoreticky. Kdyby někdo z vlády vykopal politiky a dosadil tam ekonomy a managery, kteří tam patří (namísto všech těch právníků a doktorů medicíny). Pokud je shodek státního rozpočtu 10% státního rozpočtu, pak každý průměrný manager zvládne hned další rok hospodařit s nulovým shodkem - manager který nedokáže snížit náklady o 10% neni manager ale blbec v křesle. Schopný manager by to mohl zvládnout i o 20%, takže by se shodek státního rozpočtu mohl zacelit za cca stejnou dobu, za jakou vznikl.
Nedávno jsem někde viděl "vyúčtování", na němž bylo vidět, že součet všech tunelů (jako Open card, Pandury a pod.) činí vyšší částku, než je celkové zadlužení státu, takže bych se rozhodně nebál o to, že by nebylo kde škrtat.