Komentáře

Zpět na článek

ČSSD navrhuje zdanit příjmy nad 100 tisíc Kč

11 komentářů

filiprx
3. května 2011 • 20:07
tak mi to nevadí.
mixer
2. května 2011 • 08:39
Ano, zdanění příjmu nad 100 tisíc je hyenismus.. Asi tak, kdyby demokracie fungovala jako občanská společnost, kde ti co vydělají více, také více investují do svého okolí, pak by to asi nutné nebylo. Ale osobně bych byl pro zrušení peněz naprosto. Protože ti co je mají si je nezaslouží, vzhledem k tomu jak je používají. Resp. skoro nikdo si nezaslouží tak jednoduchej život v moderní společnosti, vzhledem k tomu, jakou má stádo (které je i na elitních postech)pokroucenou morálku. Další potopu na nás ;)
sirien
1. května 2011 • 21:51
1) TOP09 mě naprosto fascinuje především tím, že pořád ještě nic hrozného nepředvedla. Když jsem je šel volit, myslel sem že to je jen další zoufalá volba a že toho budu za půl roku hořce litovat a... no, úplně nejspokojenější nejsem, nicméně narozdíl od svého předchozího pokusu s ODS aspoň nemám chuť zvracet, protože se, nechápu jak to je možné, POŘÁD JEŠTĚ ŽÁDNÝ SKANDÁL TOPce NEUKÁZAL. Žádný úplatek, žádná deklarativní neschopnost, žádná bouda, žádnej podraz na nás co jsme ji volili... v CZ prostředí takřka nevídané.
Velmi by mě tedy zajímalo, cožeto p. Doležalovi tak leží v žaludku (možná že má v kapse pořád nějaké ty ještě nezasloužené peníze z doby lékařské krize a chce to dohnat, aby se necítil blbě že toho plivání napsal málo)

Ad 2 - Kdyby Veverky vyletěli ze sněmovny, tak fakt žádná škoda. Jejich politici sou buď neschopný, nebo velmi schopný, ale pro politiku krajně nevhodní kvůli šílenému střetu zájmů. Vrchol byl rozhovor s Drobilem v Lidovkách, kde místo toho aby se vyjádřil k situaci racionálně mluvil jak chovanec doktora Chocolouška s diagnózou závažné paranoidní schizofrenie - každý podráží, každý chce zradit, všichni se spikli, všichni intrikují... takovou paranoiu neprojevují (snad až na Stalina) ani šílení diktátoři.

Co se týče lidovců - dobře že z parlamentu vypadli a budou moc hodní, když za jeho branami také ještě nějakou dobu zůstanou. Aspoň do doby než nepřestanou toužit po teokracii, diktátu svých morálních hodnot všem okolo a než se naučej mít v politice i jiný názory a zájmy než koryta a držení se u moci s kýmkoliv za jakoukoliv cenu.

Ohledně daní mi nicméně nezbývá než s p. Doležalem plně souhlasit, zdanění nad 100k je nejen hovadina, ale navíc krádež, která NIC NEPŘINESE. Kdyby to aspoň byla částka pro státní rozpočet zajímavá, ale ono to dohromady nehodí dost peněz ani pro větší vesnici, natož pro socanama a ptačiskama rozkradenej stát
whitebeard
2. května 2011 • 00:32
napsals toho hodně, ale stejně jako Doležal..samé kydy
sirien
2. května 2011 • 03:15
Sem čekal než se mi rozehřeje trouba, to je takovej blbej časovej úsek, moc dlouhej na to aby člověk nic nedělal a moc krátkej než aby dělal něco konstruktivního, tak sem si šel číst RXonline, jenže tu bylo málo věcí co by mě zaujaly, tak sem zabil zbylejch pět minut psanim tohodle :o)
whitebeard
2. května 2011 • 06:57
tak to promiň, takovej důvod chápu
muhlhaus
2. května 2011 • 08:36
Ohledně daní je to možná populismus, ale rozhodně ne "krádež, která nic nepřinese". Peněz do státního rozpočtu je třeba, takže každej milion navíc dobrej. Samozřejmě je možné, že někdo, kdo vydělává např. 105 tis., si spočítá, že se vyplatí kvůli daním vydělávat jen 99 tis., takže to bude pro rozpočet naopak ztráta (nejen kvůli tomu jsem rovněž spíš proti návrhu). Ale že by nějaký např. top-manažer šel kvůli tomuto "okrádání" radši dělat nějakou práci s minimálním platem i daněma, fakt pochybuju.
sirien
3. května 2011 • 12:09
Ne, on si prostě jen nechá vyplatit mzdu v jiné, daňově nepostihnutelné formě

Pods*** věci spíš je v tom, že každá nerovnost a každý zásah do práv jedince (jako jsou např. daně, které odebírají jeho majetek, nebo progresivní daň, což je daň za snahu a píli) by měla být ospravedlněna adekvátním přínosem.
Lidí, kteří mají příjem nad 100k je v téhle republice těžké minimum a oproti běžnému přesvědčení se k těm penězům dostali obvykle za cenu svého volného času, svých nervů a své snahy. Od těch pár lidí ta dodatečná daň vybere bakšiš, který takové zdanění skutečně neospravedlňuje.
samael
1. května 2011 • 13:22
Ale to voličům Zubaté pleše a jeho party asi nevadí.
atreides
1. května 2011 • 15:38
Sem napište váš vzkaz!