Archív

Zpět na článek

Animovaný Cowboy Beebop konečně v Česku. Stejně jako jeho autor

7 komentářů

derad
30. dubna 2011 • 20:48
A rónina s loupežníkem nezaměstnává pubertální dívka, to je nesmysl - kosmická loď patří Jetu Blackovi, Spike je jeho partnerem. "Pubertální dívka" Edward a korgi Einstein se k posádce přidají v průběhu jednotlivých epizod. Stejně tak jako nezvaná, ale nezbytná sexy mrcha Faye Valentine.

To jsou všechno základní fakta zjistitelná jednoduše z internetu bez nutnosti vidět celý seriál nebo film.
mrtkazkrdka
1. května 2011 • 13:07
potvrzuji preklep v nadpisu, dale pro upresneni totalne dezorientovaneho posledniho odstavce kde si autor plete par veci:
-Bebop neni jmeno kovboje na okraji spolecnosti ale jmeno vesmirne lode na ktere v serialu Cowboy Bebop cestuji.
-Pribeh o roninovi, loupeznikovi a divce je vypraven v seriale Samurai Champloo (ne v C kde se opravdu daji nalezt prvky hiphopu ktery ale do atmosfery prijeme ladi a sedi. Opravdu se odehrava v Japonskem obdobi edo (edo = dnesni tokio) ale nedrzi se skutecnych historickych udalosti, cely serial je o tom ze 15ctileta divka Fuu chce po smrti matky najit sveho otce o kterem vi akorat ze se mu rika "samuraj ktery voni po slunecnicich", narazi na ne prilis mluvneho ronina Jina ktery se zaplete do boje s kriminalnikem z Ryokryu (dnesni jap. ostrov Okinawa, v tehdejsich dobach domov zlocincu, veznu, piratu...) jmenem Mugen, oba touzi zabit toho druheho protoze jeste nikdy nepotkali sobe rovneho v umeni boje s mecem, jako vyvrhelove se nejak netrapi se zakony takze kdyz po zabiti syna lokalniho starosty jsou odsouzeni k smrti jsou nuceni slibit Fuu doprovod na cestach a ze se navzajem nerozsekaj kdyz je zachrani od vykonani trestu smrti.
-Cowboy Bebop je serial a film (prvni je serial zakonceny filmem), ve kterem se vyskytuji Spike - byvaly pracovnik zlocineckeho syndykatu ktery se spolcil s Jetem, byvalym policistou. Casem se k nim prida Faye (lehkomyslna, namyslena gemblerka) mala hackerka Ed a datapes Ain. Kazdy z nich s urcitou minulosti kterou se zrovna moc nechlubi (maji sve duvody), chytaji zlocince a prestoze jsou v tom hodne dobri vetsinou nemaji ani na jidlo. Cely serial je prospikovan vytecnou atmosferou kterou tvori skvela hudba, rozmanita paleta charakteru postav, zajimave prostredi a dej.

Parada. Doporucuju kazdemu s dobrym vkusem (nejen pro anime), u me zarazeno v kategorii "povinna hletba"
spike411
29. dubna 2011 • 19:29
To byl možná překlep (i když hloupě takhle v nadpisu), ve zbytku článku to má OK.

Ještě k tomu „konečně“ v nadpisu – před pár lety tu film Cowboy Bebop: Tengou no tobira (Knockin' on the Heaven's Door) vyšel na DVD pod názvem Lovec odměn.
von.rammstein
29. dubna 2011 • 19:45
asi to opravdu bude tak
ultimathule
1. května 2011 • 02:12
Z toho soudím, že máte potřebu se na kohokoliv přilepit jako žvýkačka, aniž byste cokoliv věděl o diskutovaném tématu...?
spike411
29. dubna 2011 • 18:11
„Právě hudba z filmu Cowboy Bebop vznikla v úspěšném období kapely Seat Belts, se kterou Yoko Kanno hrála své nejproslulejší anime skladby.“

Skupina The Seatbelts v podstatě vznikla pro seriál Cowboy Bebop.

„Příkladem poslouží westernová space opera o kovboji Bebopovi, který se jako lovec odměn za zvuku jazzu ocitá na okraji společnosti.“

Cowboy Bebop je jméno vesmírné lodi, kterou ta parta lovců odměn cestuje. Hlavní hrdina se jmenuje Spike Spiegel. A v seriálu/filmu nezní pouze jazz, ale celá řada žánrů.

A jen prosté kverulování na závěr… rónin se píše s dlouhým ó a Edo s velkým E.
oldboy
29. dubna 2011 • 19:21
Ale hlavně to není Beebop (a Roxteedy), ale Bebop.