Život a styl

Zpět na článek

Sexuální výchova je horor. A tenhle klip není pro slabé povahy

8 komentářů

torinese
4. května 2011 • 15:17
Učitelka mojí dcery dala dětem dosti podivný úkol - jedna řada má napsat, jak by se cítila coby homosexuál, jedna jako transka, třetí jako pedofil. Holka ještě dopadla dobře - má za úkol transku, ale co ti vyfásnuvší pedofila?. A pak má taky v sešitě moudra, že lidé, co žijí sami! trpí častěji sexuálními chorobami nežli ti,kteří žijí v páru. Paní učitelka nejspíš neví, že sólisté nemusejí být promiskuitní a manželé zase věrní za hrob. Používá snad manuál našeho geniálního ministerstva školství?
sirien
4. května 2011 • 16:48
Bohové nastudujte si věci o kterých mluvíte.

Já ten manuál k sexuální výchově četl celý - doslova celý, řádku za řádkou a slovo za slovem. Je v něm jen jedna jediná pasáž která mi přijde trochu diskutabilní, ale jinak tam není vůbec nic děsivého ani převratného. Doporučuji načíst, je volně ke stažení v online versi. Nebo mi sem napište mail a já Vám ho rád pošlu.
simeklubor
3. května 2011 • 12:40
Tak jako sonda do sexuální fóbie a hrůzy z ženský vobou autorů fakt dost dobrý. Předpokládám, že voba maj svýho vosobního psychoanalytika a věnujou jeho návštěvám vodpovídající množství času a peněz. Jinak na tom nic zajímavýho nebo vodpozorovanýho z reality nespatřuju. Dovedu si živě představit, jak by na (já vim, že nadsazenou) situaci reagovaly moje děti a jejich spolužáci - zpocená by byla ta souška učitelka.
Tenhle "film" by měl pro mě cenu jen pokud bych byl terapeutem některýho či vobou pánů. Ale takhle?
sirien
3. května 2011 • 19:27
nn. Myslím že tato filmová tvorba je věnována spíše lidem, kteří sexuální výchovu nesmyslně démonizují a různě proti ní protestují atp.
simeklubor
3. května 2011 • 19:37
No i to je možný. Kontext vzniku dílka neznám a přiznávám, že jsem si nedal dost času a práce naposlouchat a porozumět originálu na 100%, tak mi mohlo něco utýct.
sirien
4. května 2011 • 03:28
Většina toho, co vypravěč říká, je velmi dobře udělaná stylizovaná parafráze legendárních (literárních) hororů H.P. Lovecrafta (nejznámější hesla z jeho děl jsou asi "C´thulhu mythos" nebo "Necronomicon") se spoustou odkazů na něj i jeho dílo.

Pohlavní orgány a celé vyprávění kolem nich je podáváno podobně, jako když H.P. Lovecraft popisuje děsivé a úzkostné scény, při nichž se vypravěč setkává s děsivými a nelidskými bytostmi jiných světů a rozměrů, temnými božstvy přesahujícími jeho chápání, vnímání i představivost nebo když sám vypravěč prochází nějakou děsivou proměnou.

Vypravěč mluví s dikcí, intonací, tónem atd. který se obvykle používá při četbě Lovecrafta (v rádiu, při přednesu...) a i hudba stylově odpovídá hudbě, která je běžně spojována s Mythosem. Natočeno toho z Lovecrafta moc nebylo (je to stará hororová škola, používá spoustu popisů ve stylu "barva, která nepatří do běžného spektra, v úhlu, který nelze popsat, zvuk, který nelze vytvořit atp.) nicméně i obrazová podoba tak nějak odpovídá tomu málu, které se k Mythosu váže.
Samozřejmě, až na ty "zrychlené" pasáže, které jsou zase očividně parodické.

Celé to působí velmi jasným dojmem, že si někdo z něčeho utahuje - mohlo by to být ze sexuální výchovy jako takové, nicméně z kontextu současného dění (které není zdaleka jen u nás v ČR) se jsem ochotný klidně vsadit, že jde spíš o vtípek na účet proti-sexuálně výchovných aktivistů, perfektně to na ně sedí.


Jinak H.P. Lovecraft zažil v posledních letech zase renesanci a návrat do internetové subkultury, různé vtipné stripy, žertíky na účet jeho díla, desková hra Arkham horror (výborná deskovka, mimochodem, hráči hrají společně proti deskovce, super zábava) nebo třeba přezpívané vánoční koledy s docela démonickými texty (jako odpůrce Vánoc je miluju, na YT si kdyžtak zadejte heslo "scary solstice")
sirien
4. května 2011 • 04:00
Hm. Na YT to je nějaký divný, první album má mít 25 písniček a v tomhle playlistu jich je 27... no nic, Very Scary Solstice:

http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=rJY2­TVic­H2Q&pl­aynex­t=1&lis­t=PLDF­D55131­E125B7­7C

An Even Scarier Solstice (druhé album) nemůžu na YT rozumně najít
sirien
3. května 2011 • 11:54
Fakt hustý Jen se obávám že ti na které to naráží to nejspíš nepochopí...