Život a styl

Zpět na článek

Velikonoční masakr na českých silnicích aneb auto JE zbraň

7 komentářů

el.mimo
24. dubna 2011 • 21:45
Být během 70 km 4x ohrožen na životě, to bych snad vrátil řidičák, když je na silnicích tak nebezpečno. Za sebe doufám, že všichni 3 muži a 1 žena dorazili do cíle v pořádku a slečna/paní Adéla nikoho dalšího neohrozila.
Také je ale možné, že Adéla aktivisticky dramatizuje předvelikonoční přesuny, aby opět ''dokázala'', že auta jsou fuj a vraždí, a jediným východiskem je dát se k hnutí Buzno*Šlap, nebo jinému podobnému uskupení přátel otlačeného šourku. V tom případě jde ovšem o polovičatou snahu, jelikož správně by měl číhat pirát na každé křižovatce a její 70kmetrový roadtrip by byl poset mrtvolami.
Závěrem jen vyjádřím naději, že autorka nevyjíždí na Moravu příliš často, jelikož doteď jsem se cítil na zdejších komunikacích relativně bezpečně.
bosanoha
24. dubna 2011 • 21:29
Zdá se, paní Knapová, že jste pro větší represe. Mně už to může být jedno, ŘP jsem uložil do almary a zjistil, že bez auta mohu žít. Ale kolik SE na silnicích zabije lidí a kolik KDO na silnicích zabije lidí je velký rozdíl. Stejně jako házení motorkářů do jednoho pytle. Mám známé jen mezi těmi přes čtyřicet ( ano, i takoví motorkáři existují ) a ti se na silnicích nehoní za rekordy. Ale většina z nich má nějaká zranění způsobená "plechovkáři". Mně osobně "sundal" náklaďák s pivem... Proč je na krabičkách cigaret nápis, že způsobují smrt? Proč to není na autech? Budete mít tu odvahu a zeptáte se v nějaké automobilce? Díky.
ultimathule
24. dubna 2011 • 20:31
kuchyňský nůž může být taky nebezpečná zbraň. Nebo sekyra. Nebo kladivo. Záleží na tom, kdo s tím zachází a co s tím má v úmyslu.
Rád bych autorku upozornil na fakt, že udělat si ZP není ani o chlup těžší než udělat si ŘP, takže příměr ani tak nekulhá, jako se spíš plazí po břiše.
Kdybych měl brát vážně jednu řidičku, vyděšenou z toho, že ji ohrozilo pár troubů, co nejezdí úplně košer, vůbec bych nemohl sednout za volant, protože podobné situace řeším několikrát denně-a řídím mnohem déle. Prostě se, paninko, naučte počítat s tím, že se na silnici *** vyskytují v množství větším než malém. Není to dobře, ale je to fakt, který nevyřeší ani policie, natož nějaké pohoršené mudrování. A pokud je Vaše panika nezvládnutelná, jezděte vlakem nebo busem. A doufejte, že se fýra neprobudil s kocovinou nebo se nerafnul s manželkou.
jakodl
26. dubna 2011 • 16:53
souhlas, pokud mě někdo předjíždí na nepřehlednym místě, prostě mu uhnu a pustim ho nemusim se dívat, jak přede mnou lítají plechy, stane se, že i takovej, jak řikáš pirát blikne a poděkuje, že sem ho pustil Jen si myslim, že zmiňovaní piráti, jsou řidiči, kteří neumí řídit a často neznají ani základní předpisy a navíc, proti zbytku evropy jsou nevyježdění. Opravdového piráta člověk potká velmi zřídka, určitě ne 4 x za hodinu.
neilyoung
24. dubna 2011 • 20:23
... má svá specifika. Z pozice profiřidiče (deset let jsem jezdil s auty různých velikostí, Ochcávky-T815) si myslím, že nejhorší jsou bezkonkurenčně dodávkáři, a po nich majitelé velkých bezpečných vozítek (proti nimž my ve starších plechovkách nemáme šanci) a frajírci v rozmanitých skládačkách. Jízda na červenou, agresivita a předjíždění v nebezpečných a nepřehledných úsecích, neznalost zipu, nedávání přednosti zprava, tempomat místo palice (v devadesátce sedmdesátkou, v padesátce sedmdesátkou), vybržďování nebo vytlačování ze silnice a bůhvíco ještě, jsou relativně běžné projevy psychoušků na našich silnicích. Ale i já už platil, i když na body to naštěstí vliv nemělo
oldboy
24. dubna 2011 • 19:51
Pokud je tato paní účastníkem nebezpečné situace třikrát v průběhu 70 km, ukazuje to spíše na její řidičské umění. Alkohol a žena za volant nepatří.
shackall
24. dubna 2011 • 19:43
Haló, paní Knapová, probuďte se. V ČR je jeden z nejtvrdších systémů (ne-li úplně nejtvrdší systém) v Evropě. Podle 411/2006 Sb. Vám například odeberou ŘP za nebezpečné předíždění. Jízda pod vlivem nad 1,0 promile je TRESTNÉ. Další zpřísňování zákona není třeba...

BTW: Auto je dopravní prostředek, eventuelně sportovní náčiní. Máte to nějaké popletené...