Komentáře

Zpět na článek

Pokud premiér Nečas vyhodí ministra Hegera, udělá další velkou chybu

11 komentářů

jakodl
27. dubna 2011 • 08:54
a pokud vypadne on, stát si jen uleví
kuliferda54
25. dubna 2011 • 14:20
Sem napište váš vzkaz!Pan ministr Heger je jeden z mnoha snažící se zapsat do našich dějin stejně jako Julinek převratnými reformami do dějin ministerstva zdravotnictví. Je mu celkem jedno jak to dopadne hlavně že vůbec něco vymyslí. Stačilo by umravnit nemocniční a ostatní personál v chování k pacientům, hlavně starým lidem. Kdyby byl osobně přítomen tomu čemu já v nemocnici Ostrava Vítkovice kdy staří lidé se bojí promluvit o šikaně a surovosti personálu vůči nim se svou návštěvou, asi by se velmi divil, jak jsou z trestu krmeni vařící polévkou, nedostávají pít jen aby umřeli a podobně, tam být jim upírám svůj zrak.Reforma je nutná hlavně na ministerstvu zdravotnictví a nemocenských pojišťovnách, které po zdražení pohoných hmot snížily úhrady cestovních náhrad pacientů. Viz ZPMV.
vavrjan
24. dubna 2011 • 19:24
Nečas hazarduje s celou vládou. Je to nekompentní člověk na funkci premiera. Heger je dobrý menežer a ten jeho vládní šéf ho má spíše chránit a podporovat. On ho ale chce potopit. Věřím, že TOP to prostě nedovolí. Pan kníže to řekl jasně a snad se mu dá i věřit.
ultimathule
24. dubna 2011 • 20:53
Nedá, ani slovo. Ale Heger je fakt dobrý manažer. Vymyslel, že než se snažit zachovat při životě předčasně narozené děti s nejistým výsledkem, je mnohem levnější je preventivně utratit. Manažer jak řemen, máte recht
sirien
25. dubna 2011 • 02:18
citation needed.
mimochodem, velmi doporučuji najít si statistiku toho, co jsou tyto předčasně narozené děti (a teď nemluvím o nějakém 8. měsíci nebo konci 7., ale třeba o takovém začátku 7. měsíce nebo ještě líp o 6. měsíci) zač, ono se o tom moc nemluví, ale % těch kteří skončí s těžkou mozkovou poruchou, závažným fyzickým postižením, hluchotou a slepotou a další a další... řekněme že říci, že jich je "hodně", je docela slabé slovo.

Veřejnost to nemá ráda, ale odborníci mezi sebou diskutují ohledně toho, zda nejsme technologicky v přílišném předstihu - resp. zda neaplikujeme příliš nedokonalé technologie jen protože můžeme. Životní funkce (tlukoucí srdce, dýchající plíce, mozek schopný udržet tělo na živu i bez přístrojů) totiž nejsou tak úplně všechno a i když je u dětí narozených v 6. měsíci udržet dokážeme, tak ten zbytek už tak žhavý není.
Velká část rodičů, kteří se rozhodli o podobně postižené děti starat, zpětně říkají, že kdyby se měli rozhodnout znovu, tak se rozhodnou opačně. Najdou se i tací kteří tak nesmýšlejí, pravda, ale není jich zase tak moc.

To jen tak k zamyšlení ohledně toho, že ono to s těmi předčasně narozenými dětmi není vůbec tak černobílé, jak by se mohlo zdát.
ultimathule
25. dubna 2011 • 13:33
Třeba tady:
http­://mi­loshlav­ka.wor­dpres­s.co­m/2011­/04/14­/peti­ce-za-zachovani-hranic-pro-zachranu-zivota-predcasne-narozenych-deti/
Nesouhlasím s Vámi, nejste kompetentní posuzovat kvalitu něčího života. Že nejsou rodiče schopni nebo ochotni nést následky svých rozhodnutí, to hodně říká o nich, ale nic o těch postižených dětech. Jsem si celkem dost jistý, že chtějí žít, i když třeba nevidí nebo neslyší nebo jim to nemyslí tak, jako těm zdravým.
sirien
25. dubna 2011 • 18:00
ULTIMATHULE: hm. Já ani ničí kvalitu života posuzovat nechci a nehodlám, moje heslo je že každý dle svých rozhodnutí, každý na svou odpovědnost.
Tvrdit že ti rodiče nejsou schopni a ochotni nést následky svých rozhodnutí... zníte mi trochu fanaticky; oni je naopak schopni a ochotni nést jsou - o ty děti se starají, podřídili jim absolutně celý svůj život, mnohdy to skončilo rozpadem rodiny (jindy ne), takřka vždy radikálním omezením vlastního života - profesního, sociálního... ti rodiče se o ty děti stále starají nejlépe, jak můžou, jen říkají, že nikomu jinému už by nikdy nedoporučili rozhodnout se stejně. Vzhledem k tomu že dle některých výzkumů přesahuje jejich počet i 50%... nevím, přijdou mi kompetentnější než někdo kdo zná věc z doslechu

Jinak si nemohu pomoct, ale Heger nevyzval k ničemu jinému než k odborné diskusi (Vámi linknutý článek není diskuse odborná, ale veřejná, populistická, se zdrojem v blogu, navíc od autora, který se nezdá být nijak odborně způsobilý, zato se zdá být po chvíli na google zapojen v kdejaké protestní či pochybné aktivistické skupině, takový prestující hobbysta, což by neobstálo jako zdroj ani u té mnou parafrázované wikipedie, ale whatever), což je u ministra rozhodně plné právo a nijak ho to nediskredituje.
Že se pár skupinám nelíbí když se o něčem vůbec diskutuje, protože by se diskuse mohla vyvinout přes nějaké jejich tabu, které chtějí zachovat... to je holt povaha svobodné společnosti, chcete-li zachovat nějaké hranice, musíte si je umět obhájit.
jakodl
27. dubna 2011 • 09:10
souhlasim s ultimathulí, že postižené děti chtějí žít a jsou šťastné, jen žijí jinak. Mám obavu že pods*** diskuze ministra je v tom, že na postižených chce ušetřit, a jde do krajnosti, nechat je zemřít. Takové úvahy jsou trochu za hranou.
sirien
1. května 2011 • 22:59
JAKODL: Na Vašem myšlenkovém postupu se mi nelíbí jedna základní věc: uvažujete "postižené děti" jako jednu vnitřně srovnatelnou (homogenní) skupinu. Je to stejný nesmysl, jako považovat za jednu skupinu romy a řešit "romskou problematiku"

Jsou postižené děti s postižením, které je nijak nevyřazuje z nějaké úvahy o smysluplnosti jejich žovota. Jsou tací, jejichž život je krajně problematický, nicméně i u těch lze mnohé udělat. Jsou bohužel ale i takové, které jsou na tom ještě hůř.

Vůbec nehodlám pochybovat o nároku dítěte které je např. nahluchlé (v moderní IT společnosti se lze bez sluchu docela dobře obejít) nebo třeba s omezeným zrakem, děti na vozíčku nebo s pohybovým problémem, autisté... to všechno je problematické, ale nikoliv kritické.
Nicméně, a teď asi budu mnohým znít cynicky, jak hodnotný život má dítě, které následujících 70 let nepřekročí mentální hranici 3 let a každý jeden den během celých těch 70ti let bude potřebovat péči a dohled jiných lidí ke své vlastní elementární existenci?
samael
24. dubna 2011 • 14:23
chybu tím,že zbytečně vykopla Topola,který měl své chyby,ale dokázal se s Kalouskem domluvit a navíc s ním byla občas sranda.Nečas je nudný páprda bez charismatu,navíc se krčí před tatíčkem Klausem a dělá co mu na očích vidí.