Komentáře

Zpět na článek

Frustrace českou politikou: Po defenestraci volají jen troubové

21 komentářů

alicebudska
18. září 2011 • 11:24
Za 1) Největší troubové jsou ti, kteří ří ví, že žijí v humusu a nesnaží se to změnit..(žijeme jen jednou!!a je naše zodpovědnost do čeho přivedeme své potomky) za 2) nechápu jak někdo může být natolik přesvědčen sám sebou, aby svůj(pro mnohé nesmyslný) názor předkládal jako všeobecnou pravdu, v článcích na známých internetových stránkách. Váš názor patří do hospody k debatám u piva pane redaktore!
dlebowski
28. dubna 2011 • 15:19
pane jandourek,to,ze jste byl svazak sem kdesi cetl a pokud to neni pravda,omlouvam se.
co se mne tyce,za par dni "oslavim" kristovy roky a byl sem asi mesic v pionyru,nez me vyloucili pro nejakou pitomost.
co se tyce demokracie nemenil bych na mem prispevku ani radku,naopak bych napsal spise pracujici dobytek,protoze tak na lid nahlizely vladnouci vrstvy vzdy a vzdy to tak bude.
na vyznam husitstvi mam patrne jiny pohled,ale to je holt vec nazoru.pravda je,ze si muzete psat co chcete,kdyz vas za to nekdo zaplati
na zaver musim rict,ze ste me mile prekvapil reakci na diskusi-moc vasich kolegu to nedela
preji vse dobre a nic osobniho proti vam
marek chmelicek
jan.jandourek
27. dubna 2011 • 17:38
ad: rudyard62: tak tu defenestraci udělejte. jsem zvědavý, co budete dělat dva dny poté. ad: pecho: o Vv píšeme dlouho už v době před volbami. pokud chcete, mohu vám ty články vyjmenovat. někteří lidé už před volbami křičeli, jak jsme proti VV zaujatí. žádná změna názoru tu není. pokud máte ten pocit, dokažte to. ad. dlebowski. jste neslušný člověk. nikdy v životě jsem nebyl svazák, ani vteřinu. byl jste člen SSM? já ne. je mi 46 let. kolik je vám a kdo jste? píši do medií dvacet let. najděte mi jednu větu, kterou jsme napsal a která dokazuje mé svazáctví. to jsem fakt zvědavý. pokud to neuděláte, jste obyčejný internetový žvanil, jakých jsou tu mraky. tak teď jsem fakt zvědavý. s mnoha pozdravy JJ.
sirien
4. května 2011 • 22:55
Výborně, děkuji, že narozdíl od svých kolegů zavítáte i mezi nás.

Jen k těm veverkám a vaší RX rétorice proti nim před volbami, po volbách a teď - už jsem to psal v diskusi k jinému článku. Tohle se naprosto nedá počítat.
Pokud se nějaký deník rozhodne, že každý týden napíše článek proti nějaké politické straně a vytkne jí něco nového - korupci, klientelismus, neschopnost, populismus... tak to je taková střelnice, že se není možné netrefit. Když se pak něco provalí - jako že na každou stranu se dřív nebo později něco provalí - tak pak sice můžete řvát "my to říkali" ale nebudete mít pravdu. Neříkali jste to. Říkali jste všechno co vás napadlo, ale dokud jste nepoukázali na konkrétní věc, pak to byly jen výkřiky do tmy. A vy jste nikdy předtím na žádnou konkrétní věc nepoukázali.

To je ten zásadní problém, který se současným RX mám - většina vašich článků (až na pár výjimek) jsou hrozné výkřiky ze tmy do tmy - hromada deklarovaných názorů, minimum argumentů. Spousta domněnek, žádné důkazy.

Mimochodem, ohledně internetového žvanila... dobrý žurnalista je takový, který píše zajímavé věci, má je dobře zpracované, podložené, přichází s nimi v pravou chvíli a umí je dobře napsat. Současný Reflex online takřka nic z toho nesplňuje, fakticky se na vás nedá dívat jako na internetové vydání periodika, jste spíš taková uzavřenější část blogosféry - vaše "články" mají podobu blogů, kvalitu blogů, zpracování blogů. Tedy v současné úrovni kvality vy sám nejste nic jiného než bloger - bloger v tom nejširším slova smyslu, člověk pravidelně píšící své názory na internet, ve své podstatě také internetový žvanil.

Omlouvám se za tak rázné vyjádření, možná až odsouzení, ale prostě pamatuji doby kdy byl Reflex hodně někde jinde a od té doby jste hrozně upadli. Chápu, že to v žádném případě nemůžete veřejně přiznat, ale jsem si jistý, že si to sám uvědomujete.
dlebowski
26. dubna 2011 • 14:35
no jasne,vsichni budeme chodit volit a verit na demokracii.docela sem se zasmal.
bohuzel sem asi slabo­myslny­(obli­bene slovo p.jandourka),ale myslim,ze je to pouze iluze pro pracujici stado a za tuhle nic nerikajici agitku bych hodil svazaka jandourka na halapartnu taky...
o vyznamu husitstvi by nemel psat uz vubec
pecho
23. dubna 2011 • 13:25
Já ne. Marasmus, do kterého tato země upadla, nemá v novodobých dějinách Česka obdoby. Politika bez jakékoiv vize, kromě obohacení jejích aktérů, s tím jste spokojen? Asi ano, stejně jako Reflex, (Respekt a MF Dnes) kteří v poslední době přeřadili z protikorupční rétoriky na ostrou proti-VV rétoriku. Zvláštní, tak rychlá změna v názorech. Copak se to děje s nezávislými médii, jichž jsem si vážil. Zřejmě svoji nezávislost ztratila, že?
sirien
4. května 2011 • 22:44
no, ono se totiž ukázalo, že VV jako nejvíc proti-korupční stana je zkorumpovaná snad nejvíc, dokonce i víc než sama korupční královna ODS... se pak nelze divit že proti-korupční média na chvíli stopla a dávají to veverkám sežrat
rudyard62
22. dubna 2011 • 17:49
Návrhy občanů na defenestraci jsou jen odrazem beznaděje..a nikde není dáno,že když to dvakrát nic dobrého nepřineslo,že by to tak muselo být i po třetí ..Slabomyslný je ten,kdo si myslí,že je KOHO volit.Nabádání pisatele tohoto článku,at volíme a tím se podílíme aktivně na tvorbě tohoto státu jsou slabomyslné a přiblblé a nebo hodny člověka slepého a hluchého...Volby jsou naprosto k ničemu,když pomineme prospěch zvolených ..Defenestrace by naopak mohla zacloumat s obecným povědomím a svědomím těch vyžírků u koryt ...At už to je defenestrace nebo ne ...at tak nebo tak..politici si z nás lidí stejně dělají *** a už ani své zlodějiny neskrývají ...Chce to něco razantního....tak proč ne defenestraci
centauria
21. dubna 2011 • 08:38
Je až neuvěřitelné, jak jsme se v podstatě tady v této diskusi shodly. Že by konečně nastupovalo občasné probuzení?
Každopádně se nejedná jenom o problém ČR, stejné téma se řeší V USA, GB, Francii, Neměcku. Teoretická řešení by byla, ale uvést je do praxe je problém. Zvlášť když by je do praxe závest měli ti, co nejvíce těží ze současné situace.
Jirka1313
21. dubna 2011 • 00:55
S tím se souhlasit nedá. Vůbec. Nepřipadám si slabomyslný, ani zvrácený, ale soudím, že občas se mají občané vrátit ke starým, zavedeným zvykům. To byste koukal, jak by volení zástupci sloužili lidu! Už v tom roce 89 se mělo začít a nevzalo by to takovou faleš. Největší moralisté jsou nyní komouši a nikdo se tomu ani nediví.