Život a styl

Zpět na článek

Modrý život po pražsku: Teď už nezaparkujete nikde

44 komentářů

Jirka1313
30. března 2011 • 01:13
Žádné "oranžové", ano "zelené" zóny se omezovat nebudou, ale naopak z části zón "modrých" se budou dělat zóny tzv. smíšené. Od 100 - 180 tam budou rezidenti parkovat zdarma, ostatní za poplatek. To je lepší kasa cink. Moje zkušenost s modrou zónou je taková, že dřív jsem objížděl po dvacáté hodině půl hodiny, než jsem zaparkoval, se zónami jen čtvrt. Smíšené zóny dokáží tento čas opět prodloužit.
loren1
29. března 2011 • 15:08
Většinou, když je po něčem velká poptávka (parkovací místa), zvyšuje se cena. Takto funguje nepochroumaný trh. Já bych si i připlatil, když budu mít parkovací místo volné. Dle pravidla, chceš něco málo dostupného, tak si připlať. Ale magistrát tuto možnost nedává, jelikož jako Nepražák nemám trvalé bydliště v příslušných částech Prahy, kde bych chtěl jako návštěvník mých příbuzných a známých parkovat, nutí mě to k zamyšlení, kdo má z toho zisk. Mým navrhovaným řešením, by profitovalo město. Takhle jsou to zase jen kamarádíčci, jak jsme u nás zvyklí. Tomu se říká mafie a pokud má mafie politickou moc, spěje to k totalitě. A kdykoli se zamýšlím nad takovými problémy, které ukazujou vydírání běžného občana s profitem vyvolené soukromé společnosti, je mi na blití. Až někdo navrhne univerzální řešení, jak zamezit takovým "plýtváním" penězi, které vidíme v naší kocourkovské republice desítky ne-li stovky, budu ho volit. Ale pokud bude řešení jen v tom, že si tu napíšem na fóru a budeme se dále na to jen dívat jako ovce, pak si asi opravdu zasloužíme to, co máme.
vlcice.pavlina
29. března 2011 • 03:28
A jak to mám udělat když mám trvalé bydliště v jiném městě, ale zde mám řádně pronajatý byt kde ale bohužel majitel neumožní přihlášení k trvalému pobytu
ivanb
30. března 2011 • 18:10
Sběrné parkoviště na Jižním Městě.Pokračovat MHD a zpět tou samou cestou!
bartape2
28. března 2011 • 22:41
Myslim, ze ve treti tride sme brali vyhody a nevyhody zivota ve meste a na vesnici...
fantomas.x.
28. března 2011 • 20:54
pravda..
humm
28. března 2011 • 19:51
tam máte fotku dopravní nehody ve Vídni?
simeklubor
31. března 2011 • 12:12
Protože Reflex převzal systém vkládání ilustračních fotek vod svýho velkýho učitele - serveru novinky.cz .
ma.ka
28. března 2011 • 18:21
ale je mi líto těch, co platí a večer stejně nemají kde parkovat a zoufale objíždějí bloky. Stejně tak mi vadí povinnost trvalého bydliště na dané městské části...v pronájmu mám prostě smůlu, i když mám trvalé bydliště v Praze. A tak zabírám místo tam, kde nebydlím a rádi by parkovali jiní.
Jinak proti odtažení "občas" pomůže kelímek s kávou na palubce. Odtahovací služba nerada řeší znečištěný interiér vozu. Těžko říct, zda mi to pomohlo, ale zatím mi nikde auto neodtáhli. A rovnou dodávám, že se jedná o případy, kdy se potřebuji od auta vzdálit na chvíli a parkovací automat nikde, oranžová beznadějně plná. A MHD i tak využívám denně při jízdě do práce. Auto mám prostě na delší cesty, ale vyfouknout a dát do kapsy prostě nejde.
kovarik
28. března 2011 • 16:48
tam máte fotku z nějakého jiného nejspíš zahraničního města, když píšete o Praze?