Komentáře

Zpět na článek

Bohuslav Sobotka je novým předsedou ČSSD

11 komentářů

placirkabodlo
19. března 2011 • 19:58
http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=v6J-L2xET­C4&fe­ature=­rela­ted
el.mimo
19. března 2011 • 17:56
je úplně fuk. Oba vychází ze socanské premisy, že se lidem nesmí umožnit vlastní rozhodování a že jedinej, kdo to zodpovědně udělá za ně, jsou oni (socialisti).
Sobotka je pak ukázkovým příkladem, jak daleko máme k západním společnostem. Samozřejmě není jediný a nejde ani o výsadu socialistů, ale dovedete si byť jen představit, že člověk, který v běžném zaměstnání nevydělal ani korunu, se stane ministrem financí kdekoliv ve staré Evropě? Pak se nelze divit jeho výsledkům na tomto postu. Ovšem namísto okamžitého lpění voličstva na ukončení jeho politické kariéry po tomhle fiasku ho znova pošlou do sněmovny, aby se záhy ukázalo, jak máme chápat socialisty proklamovanou ''solidaritu'' a ''sociální stát''. Za nezdaněné náhrady si pořídí byt a vysvětlení... cit.: ,,Dělá to každý.''. A místo reparátu ho zase pošlou socani do parlamentu a teď je navíc předsedou. Nebýt to realita, nevěřil bych. Každopádně se stydím, že v mé zemi je (i) toto možné!
Vonrammstein: Myslím si, že se mýlíte. Právě jeho zdánlivá umírněnost a zároveň vnitřní přesvědčení o správnosti ''paroubkovy doktríny'' udrží jak tvrdé jádro, tak umírněné. Nezapomeňte, že Paroubek volby vyhrál a jediný důvod proč nedřepí ve Strakovce je, že neměl s kým koalovat. Sobotka k tomu má mnohem lepší předpoklad a pak ať při nás stojí všichni bozi!
vonrammstein
19. března 2011 • 18:51
Asi máte recht, ale já pořád doufám, že dokonce i mezi socany se najde určité procento reálně (aspoň relativně, když už je tedy volí) uvažujících lidí, kteří si pamatují právě ty kauzy typu náhrady či Nomura či zvýšení státního dluhu o 100 mld v době šestiprocentního růstu, vše pod patronací soudruha Sobotky.
Právě proto si myslím, že by to mohlo sockám ublížit.
Ale možná máte pravdu. Voličstvo je dílem blbé, dílem zapomětlivé, dílem ho to nezajímá. Smutná země k žití.
jiriydolezalostny
18. března 2011 • 23:06
nový brejle, sluší mu, je výraznější, ale osobnost to moc neni, charis­ma..­..mi­nimál­ní..­...nj, Nečas to samý, nuda, rádobyslušnost, nevyberete si, Sobotka jim to moc nevyhraje, vyhraje jim to nespokojenost se souč. vládou...Paroubek má charisma, ale takové pekelné....to bohužel na všechyn nepůsobí, na řadu lidí velimi opačně...ale jasně...v české politice osobnosti prostě nejsou...skoro vůbec.......
von.rammstein
19. března 2011 • 11:04
toto mohu podepsat
vonrammstein
19. března 2011 • 13:33
Nemůžeš, na tři křížky není nikdo zvědavej.
vonrammstein
18. března 2011 • 22:20
obávám se, ta horší varianta. Myslím pro ČSSD. Pro nás nesocany asi lepší, půjdou ke dnu rychleji.
sendyman
19. března 2011 • 08:57
Obávám se, že ne. Sobotka (a jak je vidět, i "celá" ČSSD) je příliš v zajetí Paroubkovy "nesmiřitelnosti s vládou (pokud nejsem jejím premiérem)" a jejich voličům se to evidentně líbí.
Domníval jsem se, že s Haškem by mohl v ČSSD zavát čerstvý vítr konstruktivního pojetí opozice na úkor politikaření. Možná jsem jen naivní, ale každopádně se to zase nějaký ten pátek nedozvíme...
Palopetro
19. března 2011 • 09:56
Mám naprosto stejné pocity.
vonrammstein
19. března 2011 • 16:41
Já doufám, že právě ten Sobotkův latentní paroubkismus odradí tu malou relativně slušnou část voličů ČSSD, kteří pak dají hlas jinam a socany nadále oslabí. Ale možná jsem moc velkej optimista.