Život a styl

Zpět na článek

Pryč s jadernými elektrárnami. Energetickou krizi vyřeší otroctví

22 komentářů

von.rammstein
18. března 2011 • 17:16
že by bylo vhodné v České republice zavádět otroctví...
vonrammstein
18. března 2011 • 18:36
Proč? Jestli je víc hovad jako ty, bylo by to skvělý řešení Spooousta energie.
vonrammstein
18. března 2011 • 16:51
fakov
18. března 2011 • 12:06
je sice jasné, co tím chce autor říct, ale není to příliš vtipné, protože problém je v tom, že zatímco pro uspokojení potřeb starověkého otrokáře stačil jeden, max. pár otroků, tak aby se vyhovělo potřebám dnešního průměrného Čecha, musel by jich mít stovky. Bohatý podnikatel tisíce. Viz třeba jen doprava do supermarketů na nákupy nebo na dovolenou k moři (o zámořských cestách už ani nemluvě)! A v tom je jádro problému. Díky nenasytnosti současné civilizace brzy zmizí celý ten nesmírný zástup mrtvých, ale výkonných otroků, ze kterých se za milióny let stala např. naše milá ropa. Jestli si někdo myslí, že nás spasí jádro, tak nic proti jeho optimismu, což ale je, jak známo, opium lidstva.
placirkabodlo
18. března 2011 • 13:51
ale s tim duchodem to je fakt ani LDNenek by uz nebylo treba, a nemocnice by zustaly pouze dve, jedna pro kulichy, a druha (zvana pitevna) pro otroky, aby se dalo dale zkoumat, kde udelali soudruzi z ndr chybu
von.rammstein
18. března 2011 • 17:17
..
ivanb
18. března 2011 • 14:45
Jádro nás zřejmě nespasí, ale v současné době nemáme alternativu. Jedná se o celkem čistou a téměř bezpečnou energii. A komu se to nelíbí, může si doma třeba zhasnout.
kaucuk
18. března 2011 • 11:49
Jsem velmi rád za to, že někdo v českých médiích oplývá takovou duchapřítomností a rozhledem jako je právě J.J. Článek ne jen, že mě pobavil, ale také přesně vystihl můj vlastní pohled na situaci, kterou v posledních dnech znovu rozvířily údálosti asijského souostroví. Německé kancléřce, ale i Rakousku a ostatně všem, kdo se nechávají strhnout médii generovanou vlnou strachu bych dopřál pár dní vypnutí přísunu el. třebas jen z našeho toliko kritizovaného Temelína. Myslím, že strach a zmatek, který by to s sebou neslo by byl hmatatelnější než to, co "přední" informační portály naší republiky, ústavičně komolící mikro a mili jednotky snad ve snaze podat seriózně vyhlížející správu o apokalypse, produkují.

Všem těm kdo nemají dostatek smyslu pro ironii a zároveň nemají dostatečný nadhled nad situací, věřte, že ač ve své "velikosti" člověk zvládá všemožné věci, svou nenasytností si generuje potřebu tolika energie, že se bez jádra v této chvíli jednoduše neobejde... Pokud se tedy, jak autor sám v závěru píše, neodhodlá ke kontrolovanému sebezotročení a upuštění od západních v mnoha směrech zhoubných "civilizovaných" náviků…
bs52
18. března 2011 • 11:40
uvědomte si že každá zdánlivě sebevětší absurdita když se dostane do spárů politiků je dříve nebo později uzákoněna.
marycer
18. března 2011 • 10:42
Oceňuji vtipnost článku.Bohužel představy pana Bursíka, sdělené nám v nedávném interwiev o tom, že je třeba na severu Evropy získávat energii z přílivových vln, na jihu ze slunce a energetickým mostem si je míchat a rozdělovat, je mnohem srandovnější.