Komentáře

Zpět na článek

Středočeský hejtman David Rath chtěl prosadit stavbu rozhledny v areálu kladenské nemocnice

9 komentářů

darda
12. března 2011 • 17:09
milý autore dáváte lekce z jazyka českého mohlo by Vás zajímat, že skutečně vedle prosté lži existuje i úmyslná lež, záměrná lež, milosrdná lež a jistě i další lži. Úmyslná lež je taková lež, která kromě toho, že popírá pravdu má připravit terén pro následující úmysl. Abyste porozuměl, jde o to, že teď Vás oblafnu a mám v úmyslu z toho něco mít. Ale to není všechno. Úmyslná lež je také opakem bezděčné lži. V Česku ale stačí ke spisovatelství znalost abecedy.
placirkabodlo
12. března 2011 • 17:30
co je to bezdecna lez? neco na zpusob neinformovanosti, spatne informovanosti, spatne na kvadrat informovanosti, nebo nejaka jina p.covina? vidis tady nekde napsane bible? nebo tolstoj? dyt to je komentar cloveka proboha, a ze se toho deje.
darda
13. března 2011 • 19:59
Bezděčná lež je situace, kdy něco přesvědčivě tvrdím a později si vzpomenu, že to není pravda. Tedy lhal jsem, ale v tu chvíli jsem to nevěděl. Tak to chodí v literatuře. U piva si řekneme, že jsem se blbě seknul.
placirkabodlo
13. března 2011 • 21:13
ano napriklad, nebo proste blazen vidi neco, co neexistuje, ale je presvedceny o sve pravde. takze vlastne nelze. ale to muzu napsat, nebo zde nahodit odkaz na nejakou knizku. tady se nebavime o psychologickem rozboru lzi. ale o lzi. takze bych rekl, ze vas pripad by se spise dal nazvat omylem(sem se sek), na ktery se samozrejme poctivy lhar bude vetsinou vymlouvat. at uz sedi v hospode, nebo v parlamentu (a kolikrat a v cem se sekne -precejenjsme lidi). ted jde o ty dusledky.

tady nahazuji zajimavy manual, jak poznat klause, teda lhare

http­://blo­g.ak­tual­ne.cen­trum­.cz/bl­ogy/­jan-hniz­dil.ph­p?ite­mid=12­427

svetu mir
strassidlo
12. března 2011 • 12:29
Že by snad redaktoři RX museli psát na stejně blbém nastavení velikosti a šedivosti písma, jaké nabídli v "diskusním onlajnu" svým čtenářům???? Jinak si takové překlepy a nesmysly, jaké se pravdielně vyskytují v textech článků nedokážu vysvětlit. To snad nemají pořádný monitor a nastavenou korekci pravopisu? A hlavně proč si ty texty páni pisálci po sobě ani jednou nepřečtou???
vybráno z textu BoDo:
"očibidně" - to ještě chápu, klávesnice je mrcha a furt mění polohu písmenek
"je prý vynikající, že v hlavní vládla naprostá " - v jaké hlavní, čeho hlavní???
"jak programovou dokumentaci pořídit" -projekt a program není tak docela totéž, ale kdo by se tím vzrušoval, však to tady stejně nejspíš skoro nikdo nečte.....
strassidlo
12. března 2011 • 12:14
Fakt nechápu jak časák s tak mizernou gramatikou může tvrdit, že "pozvedá úroveň psané češtiny"! Nu, hodně podivné věci se nám tady usadi­liii­iiii­íííí­i...­.....
sendyman
12. března 2011 • 13:18
Koukám, že jste dobře poobědval!
strassidlo
12. března 2011 • 16:43
Zajisté, takové literární lahůdky, jaké nabízí současný Reflex hned tak někde nenajdete!
kovarik
12. března 2011 • 10:49
VV se zasadili ???? Co je podmět ? Věci !!! Ty věci se zasadily !!!! Běžte už házet lopatou !