Celostátní fórum Pirátů v Brně v lednu 2018

Celostátní fórum Pirátů v Brně v lednu 2018 Zdroj: David Malík

Celostátní fórum Pirátů v Brně: Předseda Ivan Bartoš
Kandidátský projev Ivana Bartoše, nikdo se mu nepostavil
Celostátní fórum Pirátů v Brně: Předseda Ivan Bartoš
3
Fotogalerie

Ivan Bartoš obhájil na další dva roky post předsedy Pirátů

Předsedou Pirátů bude další dva roky Ivan Bartoš. Do funkce ho dnes opětovně zvolilo celostátní fórum strany, v internetovém hlasování získal 276 z 293 odevzdaných hlasů. Bartoš ve volbě předsedy neměl protikandidáta. Před volbou řekl, že Piráti budou ve Sněmovně konstruktivní opozicí, v příštím volebním období by se ale měli aktivně zapojit do sestavování vlády.

Bezprostředně po zvolení Bartoš poděkoval členům za podporu i za jejich práci ve volbách. Zopakoval, že si Piráti musí do budoucna klást vysoké cíle. "Vize musí být smělé. Kdybychom byli při zemi, tak nikdy nejsme tam, kde jsme teď," řekl.

Sedmatřicetiletý Bartoš stál u zrodu České pirátské strany a jejím předsedou byl od roku 2009 do roku 2014 a opět od roku 2016. Loni poprvé dovedl Piráty do Sněmovny, získali 22 poslanců a stali se třetím nejsilnějším uskupením v dolní komoře.

Zasedání celostátního fóra v Brně se účastní zhruba dvě stovky Pirátů, další členové strany ale mohou hlasovat po internetu. Do volby se zapojilo 293 z 541 oprávněných členů.