Policisté na místě útoku a pátrají po zmizelém pachateli.

Policisté na místě útoku a pátrají po zmizelém pachateli. Zdroj: Twitter

Ve Švýcarsku útočil muž s motorovou pilou
Ve Švýcarsku útočil muž s motorovou pilou
Ve Švýcarsku útočil muž s motorovou pilou
3
Fotogalerie

Útočník zranil ve Švýcarsku pět lidí motorovou pilou

V severošvýcarském Schaffhausenu dnes útočník vyzbrojený motorovou pilou zranil pět lidí, dva z nich jsou ve vážném stavu. Informovala o tom agentura Reuters. Policie uvedla, že případ nesouvisí s terorismem a rovněž oznámila, že již zná identitu pachatele. Ten je ale stále na útěku.

Útok se stal dopoledne u pobočky německého nakladatelství a knihkupectví Weltbild. Na místo byli přivoláni také záchranáři z Curychu a Winterthuru, aby svým schaffhausenským kolegům vypomohli.

Identitu pachatele policie nezveřejnila, oznámila pouze jeho popis. Je to muž s vyholenou hlavou zanedbaného zevnějšku. "Pozor, podezřelý je nebezpečný," uvedla policie v komuniké s tím, že zřejmě odjel bílým užitkovým vozem Volkswagen Caddy s registračními značkami kantonu Graubünden.

Že měl útočník motorovou pilu, oznámila policie až po několika hodinách. Do té doby ke zprávám médií uváděla, že to s jistotou zatím není schopna potvrdit.

Bezpečnostní jednotky uzavřely historické centrum města, úřady nařídily také evakuaci všech podniků a obchodů v okolí, své domovy museli opustit i místní obyvatelé. V ulicích města hlídkují policisté ozbrojení automatickými zbraněmi.

Porýnský Schaffhausen je hlavní město stejnojmenného severošvýcarského kantonu, město hraničí s německou enklávou Büsingen am Hochrhein.