Zavražděný Zdeněk M.

Zavražděný Zdeněk M. Zdroj: Metropolitan Police

Londýnská policie zatkla tři muže podezřelé z vraždy Čecha, je mezi nimi i 16letý chlapec

Londýnská policie zatkla tři muže, kteří jsou podezřelí, že ve středu pozdě večer zavraždili jednatřicetiletého Čecha. Informoval o tom dnes na svém webu deník The Guardian. Mezi zadrženými je i šestnáctiletý chlapec.

Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že Čech se nepohodl v restauraci Perfect Fried Chicken na ulici East India Dock nedaleko svého bydliště se skupinou mladíků. Ti si pak na něj počkali venku a napadli ho.

Podle očitého svědka útočníci srazili muže v saku ranou do hlavy řetězem k zamykání kol. Šlo o čtveřici mladíků, kteří do napadeného, když spadl na zem, ještě kopali. Po činu odjeli na kolech typu BMX.

"Dva muži ve věku 19 a 29 let a šestnáctiletý mladík byli zatčeni pro podezření z vraždy," napsal The Guardian s odvoláním na informaci policie v souvislosti s uvedeným útokem. Trojice je na policejní stanici, kde je vyslýchána.

Mluvčí metropolitní policie rovněž vyzval prostřednictvím médií všechny, kdo viděli, co události předcházelo, nebo byli svědky samotného útoku, aby se přihlásili. Čech podle policie zemřel ve středu ještě před půlnocí. Podlehl následkům zranění hlavy.