Konopný trh se v Americe rychle rozvíjí (ilustrační foto)

Konopný trh se v Americe rychle rozvíjí (ilustrační foto) Zdroj: čtk

Whoopi Goldbergová začíná prodávat produkty z konopí, které mají ulevit ženám od menstruační bolesti
Whoopi dnes.
Konopný trh se v Americe rychle rozvíjí (ilustrační foto)
Produkty s výtažkem z konopí jsou běžně k dostání i v Evropě
4
Fotogalerie

Whoopi Goldbergová prodává přípravky z konopí proti menstruační bolesti

Americká herečka Whoopi Goldbergová, známá mj. z filmů Duch (kde si zahrála společně s Patrickem Swayzem a Demi Mooreovou) či Sestra v akci, je dlouhodobou podporovatelkou legalizace marihuany. Je tedy vcelku logickým krokem, že se nyní rozhodla aktivně zapojit do v Americe se rychle rozvíjejícího konopného průmyslu. Na trh uvádí bylinné čaje, krémy a koupelové soli, které mají ženám ulevit při menstruačních bolestech.

„Inspirovala mě vlastní zkušenost, konopí bylo jediné, co mi dokázalo pomoci,“ přibližuje zpěvačka vznik značky Whoopi & Maya. „Pokud se nechcete přímo vznášet, tyto produkty vám pomohou zbavit se bolesti,“ vysvětluje v rozhovoru pro Vanity Fair. „Vykouřit jointa není nic kdovíjak závažného, ale je pravdou, že většině lidí pak dělá potíže pracovat.“

Podnikání rozjela ve spolupráci s Mayou Elisabethovou, která vlastní společnost na výrobu konopných léků Om Edibles. Produkty budou prozatím v prodeji pouze v Kalifornii.

Whoopi Goldbergová není jedinou celebritou, jež se rozhodla chopit příležitosti právě v tomto odvětví. Mezi další patří třeba country zpěvák Willie Nelson nebo jeho kolegyně z oboru Melissa Etheridgová. Trh s konopnými přípravky se kvapem rozvíjí – v roce 2015 Američané za konopné produkty utratili 5,4 miliardy dolarů, pro letošní rok se předpokládá cifra někde kolem 6,7 miliard.