Seznamka se zaměřuje na lidi, kteří žijí v manželském či partnerském svazku a chtějí si jen tajně užít

Seznamka se zaměřuje na lidi, kteří žijí v manželském či partnerském svazku a chtějí si jen tajně užít Zdroj: profimedia.cz

Hackeři vyhrožují zveřejněním osobních údajů z erotické seznamky určené záletníkům

Počítačoví piráti tvrdí, že se zmocnili osobních údajů více než 37 milionů členů zaregistrovaných na mezinárodním seznamovacím serveru Ashley Madison. Ten se zaměřuje na lidi, kteří žijí v manželském či partnerském svazku a chtějí si jen tajně užít. Hackeři podle zahraničních médií vyhrožují, že pokud stránky neukončí provoz, zveřejní mimo jiné snímky nahých členů i sexuální fantazie, s nimiž se lidé hledající mimomanželský vztah svěřili na síti.

Piráti mimo jiné hrozí, že zveřejní skutečná jména členů a čísla jejich kreditních karet. Pro společnost Ashley Madison, která používá slogan "Život je krátký. Dopřejte si románek", by byl únik dat vážným problémem - firma se totiž chystá vstoupit na burzu a plánuje další růst.

Hackeři prý chtějí poukázat na to, že lidem, kteří se rozhodnou svůj profil smazat, provozovatel stránek naúčtuje poplatek, avšak údaje v jeho databázi ve skutečnosti zůstanou. "Informace nejsou smazány, jak Ashley Madison slibuje. Obsahují skutečná jména a adresy, což je samozřejmě ten nejdůležitější údaj, který chtějí uživatelé nechat smazat," uvedli hackeři v prohlášení.

Mateřská společnost serveru Avid Life Media z Kanady únik dat bez dalších podrobností potvrdila a oznámila, že s policií spolupracuje na dopadení hackerů.