Video placeholde

Exkluzivní video: Je to muž, který zemřel v pondělí policii v rukou? Záznam z pražského Hlavního nádraží

Ve středu kolem 21 hodiny zemřel při převozu do policejní cely v pražské Kongresové ulici muž. Byl agresivní, pokusil se utéct z policejního vozu, vykopl na něm okénko a s policisty se pral. Podle tiskové zprávy jednoho i zranil. Muž prý zemřel na celkové selhání organismu a měl mít na těle mnohočetná poranění. To vše by odpovídalo videu, které exkluzivně natočil redaktor Reflexu a na kterém policie zasahuje proti muži na pražském Hlavním nádraží.

Podle informací, které se dnes dopoledne objevily v médiích, by se mělo jednat o narkomana, kterému bylo 37 let. K zásahu proti velmi agresivnímu muži, který na nádraží rozhazoval židle a ohrožoval cestující, došlo podle autora videa v pondělí kolem 20:40. Muž křičel (rusky či ukrajinsky), snažil se prát s policisty a zasahující příslušníci proto museli použít sílu. Ostatně na videu je to dobře vidět. Spíše to skutečně vypadalo, že je pod vlivem omamné látky, než že by byl opilý.

Poté, co byl agresivní muž zpacifikován na Hlavním nádraží, byl policisty odveden (spíše vynesen) bočním vchodem k policejnímu autu. To se odehrálo v pondělí kolem 20:45. Pokud muž zemřel před 21 hodinou, podle trasy cesty k pražské Kongresové ulici by se mohlo jednat právě o tohoto výtržníka.

Zda je tomu skutečně tak, na to musí odpovědět policie.

Video není možné použít bez souhlasu redakce. Video: © Reflex