NASA nalezla na Marsu obrázek keltského kříže

NASA nalezla na Marsu obrázek keltského kříže Zdroj: Youtube.com

NASA nalezla na Marsu obrázek keltského kříže. Ufologové jsou šťastni

Americká NASA udělala na Marsu velmi zajímavý objev. Je to jedna z nejpodivnějších fotografií, jaké agentura na povrchu rudé planety učinila. Objekt na jednom kameni nejen vypadá jako keltský kříž, ale navíc se nachází uvnitř přesného kruhu. Je to symbol, který na naší planetě nacházíme velmi často. Ale proč na Marsu?

Podivnou fotografii keltského kříže v kruhu pořídilo vozítko Opportunity v červenci a byla zveřejněna v říjnu. Robot jezdí na povrchu Marsu již déle než 10 let a obrázek kříže byl pořízen mikroskopickou kamerou.

Objevilo se několik teorií, tak co to může znamenat. Objekt může být malá fosilie kdysi živého živočicha, unikátní formace krystalů, nebo neznámá mikrotechnologie. Ufologové již vysvětlují, proč jsou první dvě možnosti nepravděpodobné.

Scott C. Waring z UFOSightingsDaily.com říká, že to může to být fosilie nebo krystaly, ale kruh kolem to činí nepravděpodobným. Je tu velmi málo podobností s krystaly. Mnohem pravděpodobnější je mikrotechnologie. Podle něj by taková starobylá technologie byla velmi užitečná k regulaci rostlin, živočichů a dalších ekosystémů, aby vytvořila kontrolované prostředí. Mars je suchá a chladná planeta. Odvolává se také na šéfa NASA Charlese Boldena, který podle něj tento týden prohlásil, že na Marsu kdysi život byl a stále ještě může být. Jenže Bolden byl ve skutečnosti mnohem opatrnější, řekl, že Mars je nejpravděpodobnější planeta v našem slunečním systém, která kdysi měla život. Hovoří tedy o pravděpodobnosti, nikoliv o jistotě.

Jen jestli nám něco netají

Ufologové v tom samozřejmě cítí zastírání nějakého tajemství. Podle milovníků konspiračních teorií NASA ve skutečnosti už dávno objevila stopy života na Marsu, ale čeká s jejím zveřejněním. Jedním ze střízlivých vysvětlení také je, že tento obraz skutečně může být otiskem nějakého technického zařízení. Možná se může jednat o nějakou část vozítka Opportunity samotného. Fantazie mnoha lidí ale už dokonce zjistila, o jaká zařízení by se mohlo jednat. Když ke kříži přidáme ještě kus kamene nalevo, vypadá to všechno jako zkamenělina vodního čerpadla. Na internetu už kolují fotografie, které ukazují různá vodní čerpadla s vrtulkou umístěnou napravo.

Věci se též chopili jungiánští psychologové. Keltský kříž je podle nich jakýmsi archetypem, praobrazem, který je mezi starými národy rozšířen. Bylo tomu jistě dávno před příchodem křesťanství. Čtyři ramena kříže dokonale popisují čtyři prvky, čtyři světové strany, čtyři části člověka - mysl, tělo, duše a srdce. Kruh kolem kříže má také mnohé vysvětlení. Všechno od uctívání slunce až po to docela jednoduché, že totiž udělat kolem kříže kruh poskytuje estetické potěšení.

Je ještě jedno vysvětlení, které se nabízí i pro objasnění prorockých snů. Když máte tisíce snů a pořídíte statisíce fotografií, určitě několikrát najdete pozoruhodné shody. Takhle už byl na Měsíci viděn obraz Ježíše. Podle nátury by tam další našli i dost Obamů a Putinů. Jako vždycky, důležité je chtít.