Palestinské děti

Palestinské děti Zdroj: Reuters

JXD: Hamás cvičí dětské teroristy

Dětští vojáci? To není nic nového. To zná celá Afrika. Ovšem dětští teroristé - to je novinka, kterou Palestinci významně obohatili dějiny světového terorismu.

Hamás je organizace, jejímž cílem je vyhubit Židy a zničit stát Izrael. Přes usilovnou snahu Evropské unie, aby Izrael Hamásu vyšel alespoň na půl cesty vstříc, izraelští politici tvrdohlavě odmítají s tím, že jednou to Židům - před sedmdesáti lety v Evropě - stačilo.

Hamás přesto neustává ve své snaze Izrael násilím zničit, a akceptuje metody, které jsou bez ironie v rámci islámského terorismu ojedinělé. Video ukazuje záběry z „mateřské školy“ Hamásu (případně z nějaké základní organizace HamasJugend). To, že deseti nebo dvanáctileté děti podrobují teroristé Hamásu válečnému výcviku, je podle všech existujících konvencí válečný zločin, a vůdci Hamásu by měli balit do Haagu.

Samozřejmě nebudou, EU jim naopak pošle peníze na budování škol. Samozřejmě ale jen takových, kde se určitě malí teroristé necvičí, to dokáže OSN uhlídat stejně dobře, jako uhlídala, aby v jejích školách v Gaze Hamás neskladoval rakety.