Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Tygr, kterého vypustil Putin do volné přírody, dělá neplechu v sousední Číně

Ussurijský, neboli sibiřský tygr, se před několika měsíci dostal do volné přírody. Za velkého mediálního zájmu jej vypustil do přírody ruský prezident Vladimir Putin. Nyní tygr způsobil možná až groteskní škodu, o níž informovala čínská média: napadl čínský kurník se slepicemi.

Oficiální tiskové agentury v Číně píší, že tygr ussurijský rozsápal pět slepic čínském kurníku. Stalo se tak údajně nedlouho poté, co tygr překročil rusko-čínskou hranici.

Zprávu přinesly britské deníky The Times a Daily Telegraph, kde odkazují právě na čínská média. Škodu způsobila šelma v heilongjiangské provincii, která je nejvýchodněji položenou provincií Číny, kde právě sousedí s Ruskem. Deník The Times uvedl, že ruským expertům prý zařízení na tygrově noze potvrdilo, že zvíře překročilo čínské hranice.

Putin tygra vypustil z rozsáhlé ruské oblasti Amuru, zvíře se pak zřejmě vydalo na jih do Číny. Nepotvrzené informace uvádějí, že zvíře bylo během vypouštění na svobodu pod vlivem drog, aby nemohlo dojít k případnému napadení prezidenta.