České pivo 2014

České pivo 2014 Zdroj: Archív

Vychází letní speciál Reflexu – České pivo 2014

V letním speciálu Reflexu, který právě vychází, najdou čtenáři tipy na 50 výletů po českých krajích, které uspokojí každého. Pivní experty i rodiny s dětmi. Také v něm najdete mnoho zajímavostí a reportáže.

V případě tipů se dospělí dozvědí, kde si prohlédnou historické zařízení pivovaru, jak mohou ochutnat speciální svrchem či spodem kvašené pivo (jeho kvalitu v našem speciálu hodnotíme na stupnici od jedné do deseti) a děti či duchovněji orientovaní jedinci se poučí v útrobách přilehlého hradu nebo zámku, eventuálně zmoudří po prohlídce historického jádra města. Ano, tohle všechno jde smíchat dohromady. V Čechách a na Moravě víc než kdekoli jinde na planetě. Říká se tomu jednotná strava pro duši i tělo.

Ale pojďme dál. Čtenář speciálu České pivo 2014 se vpravdě didaktickým způsobem poučí o tom, jak načepovat šest základních druhů piva: Hladinku, šnyt, mlíko, čochtan, řezané a takzvaný čep navíckrát. Dozví se také, jaké výhody i nevýhody přináší jejich pití.

Spisovatel „nejpivnější“, Petr Šabach, vypravuje o svém životě, jenž se v mnohém odvíjí po hostincích, výčepech a putykách všeho druhu, a přesto, či právě proto, vládne uměním, které k jeho knihám přitahuje tolik čtenářů. Přinášíme také dosud neznámou pivní povídku z pera legendárního herce Miloše Kopeckého a popíšeme historicky nelehký úděl ženy v české hospodě, ženy, jež si musí nejprve vydobýt autoritu vypitím přiměřeného, tedy dvouciferného množství piv. Na posezení, pochopitelně.

Konečně speciál Reflexu nahlíží pivo jako téma české fotografie druhé poloviny 20. a počátku 21. století. Právě půllitr či charakteristická lahev totiž spojují dílo předních českých fotografů adekvátně tomu, jak tento nápoj provází nás, Čechy, všedním životem.

České pivo 2014České pivo 2014|ArchívTo vše a mnoho dalšího najdete ve speciálu Reflexu „České pivo 2014“, který je právě v prodeji.