Elliot Rodger

Elliot Rodger Zdroj: YouTube.com

Nenávist k ženám, kterou choval poslední americký masový vrah, je více rozšířená, než si myslíme

Ve světě je hodně mužů, kteří přemýšlí jako, americký masový vrah, který 23. května zabil v kalifornské Isla Vista sedm lidí a dalších 13 zranil. Před vražděním zveřejnil Rodger svůj manifest, kde na 140 stránkách psal o důvodech svého činu. Jedním z nich byla nenávist k ženám. Jenže takových lidí „běhá“ po světě poměrně hodně. Informoval o tom web news.com.au.

V manifestu například Rodger píše: „Všechny ty krásné ženy, které sem tak moc ve svém životě chtěl, ale nemohl mít, zničím… Všechny společensky oblíbené, a úspěšné lidi, kteří žijí život plný slasti, zničím, protože mě nikdy nepřijali jako jednoho z nich. Zabiju je a donutím je trpět, stejně jako oni nutili trpět mě.”

Pro většinu z nás je tento druh nenávisti nepochopitelný. Ale je naivní si myslet, že muži jako Rodger neexistují. Existují a dokonce se sdružují na různých internetových stránkách.

Tito muži si myslí, že na sex mají nárok, jen proto, že jsou muži. Sebelitují se a jsou extrémně zahořklí. Věří, že ženy jsou příliš povrchní a zlé na to, aby chodily s muži, kteří jsou „hodní“.

Erin Ryanová, reportérka webu Jezebel, strávila například osm hodin na chatu s muži, kteří přemýšlejí podobně jako Rodger. První hodinu Ryanová zaznamenala fotografii „průměrně vypadající ženy“, která byla popsána slovy: “Dostane tolik sexu, kolik chce.” Tento příspěvek ihned vzbudil reakci jiného muže, který napsal: “Snažíš se mě inspirovat, abych vystřílel supermarket. To chceš, abych udělal? Existuje jen jedno řešení. Vyrobím bombu. A bude to paráda. Celá Austrálie o tom bude vědět. Děkuji za to, žes mi ukázal světlo,” řekl neznámý muž, podle textu nejspíše Australan.

“Vím jak zabít 100 lidí, věřím, že vím, jak vystřílet celou školu. Šel bych do své bývalé školy a čekal až se všichni studenti shromáždí v hale. Řetězem bych zablokoval všechny dveře. Potom bych všechny v hale zabil,” pokračoval zjevný maniak. Jiný muž zase napsal: “Devadesát devět procent mužů, pokud jsou upřímní, chápe moji nenávist k ženám.” “Většina žen vypadá jako hubenej tučnej chlap, co má k***u. Jsou to podlidi, kteří se chovají, jakoby jim patřil svět.”

Co ale bylo nejhroznější, mezi dalšími komentáři se vyskytovaly pochvaly na Rodgerův masakr a rady, jak podobně „dobrou” věc zopakovat.

Reportérka Ryanová strávila s těmito muži pouze osm hodin. Je dost možné, že se pouze dotkla povrchu – že takovýchto nenávistných mužů existuje daleko více, než jsme si schopni připustit.