Student agency

Student agency Zdroj: Profimedia.cz

Neskutečná jízda se Student Agency na lince Praha - Košice. Tři porouchané autobusy

Majitel Student Agency Radim Jančura se rád vychloubá dobrými službami. Ovšem to, co dnešní povánoční sobotu zažívá několik desítek lidí (včetně devítiměsíčního dítěte) na jeho autobusové lince Praha – Košice, se zřejmě odehraje jen zcela výjimečně. Po několika hodinách jízdy museli cestující přesednout už do čtvrtého autobusu, protože tři se porouchaly. Informace oznámili Reflexu.cz někteří pasažéři, kteří jedou tímto spojem.

Z Prahy vyjel autobus na trase Praha – Košice ráno v 7.30. Po chvilce se ale musel vrátit na nádraží Florenc, protože měl údajně porouchanou převodovku. Pokračovalo se v 8.45. Jenže u Brna se u náhradního autobusu objevil podezřelý dým, který vystrašil cestující. Přesedalo se tedy do třetího vozu. Ovšem ten dojel pouze k česko-slovenským hranicím. Před ní se z náhrady náhradního žlutého spoje ozvalo klepání. To už byli někteří cestující znepokojeni a začali nadávat, protože si nebyli jisti, že společnost je přepravuje něčím, čím by mohli někam někdy dojet.

Byl proto odstaven i třetí autobus a kolem 13. hodiny sobotního odpoledne pasažéři čekali na další náhradní vůz. Tentokrát má jít o externího dopravce. Jak sdělili řidiči, sami nevědí, co se s jejich autobusem opět stalo. Zástupce Student Agency pak Reflexu.cz řekl, že „se jedná o souhru okolností, které se stávají pouze ojediněle, že společnost se všem cestujícím velmi omlouvá a že jim samozřejmě vrátí jízdné“.

Nejzávažnější otázka ale zní: Jaká je technická kvalita některých autobusů Student Agency?