Nosková, Mynář

Nosková, Mynář Zdroj: Archív

Láska mezi Hradem a ČT přeskočila a srdéčka zapracovala

Jak bývá v české politice a okolí zvykem, dva krásní lidé pochopili, že lásce se nedá vzdorovat. Nyní Amor zasáhl prezidentova kancléře Vratislava Mynáře a moderátorku ČT Alexandru Noskovou.

„Byl jsem na natáčení pořadu v České televizi, tam jsem se s Alexandrou seznámil a pak jsem ji začal uhánět esemeskami, aby šla na kafe," pravil kancléř. „Když zapracuje srdíčko, tak se nedá nic dělat. Zasáhlo mě to jako blesk z čistého nebe."

To je samozřejmě historická zkušenost. Je pochopitelně též vyzkoušeno, že srdíčko většinou zapracuje tak, že se o dost mladší žena dá dohromady s výrazněji starším mužem vyššího postavení. (Pravda, knížecích rozměrů ještě tento čerstvý vztah věkovým rozdílem nedosáhl.)

Ještě se nestalo, aby premiér, ministr, podnikatel nebo hokejista zámořské NHL vzplanul ke stařence, kterou náhodou z okna limuzíny viděl cpát něco do kontejneru, popřípadě ho vybírat. Je to sice proti zákonu matematické pravděpodobnosti, protože na jednu missku by měla připadat jedna postarší žena z lidu, nebo - v případě manažerek a podnikatelek - nějaký Otík z venkova, ale jsou zřejmě ještě jiné pravděpodobnosti, než ty matematické.

Jak odpověděl ten rocker, když se ho ptali, proč rockeři chodí s modelkami: "Protože mohou." Politika a media bývají u lidí na nejhorších možných stupních popularity a přitom jsou to místa tak krásných a opravdových vztahů. Alexandra se již obětovala, přešla ze zpravodajství na dopravu. To je znakem důvěry, stejně jako to, že po kancléři zřejmě moderátorka nevyžaduje žádnou prověrku. Vracíme se tak do starých krásných dob, kdy mezi lidmi panovala důvěra na pouhé slovo. (To jen nastávající Mynářova exmanželka teď využije předmanželskou smlouvu z roku 2003.)

Též je znakem důvěry, že nikdo neví, co s Mynářem vlastně bude, protože prezident už ho dlouho nepochválil. Ale láska překoná nepřízeň všech mocností světa. I kdyby ty začátky měly být skromné, nemusí se bát. Vztahy založené na zdravých základech vytrvají a Češi, jako přející národ, budou vždy stát na straně krásné mladé dvojice plné ideálů.