Volební štáb KDU-ČSL

Volební štáb KDU-ČSL Zdroj: Michal Novotný

Něco nám uniklo. KDU-ČSL je prý strana rabínů!

Adam B. Bartoš, známý to český antisemita a prznitel žurnalistického řemesla, učinil vskutku ojedinělý objev. A sice, že KDU-ČSL, fénix letošních předčasných parlamentních voleb, je infikovaná židovským etnikem.

„Židé jsou ve všech politických stranách a stálo by za to toto téma podrobněji zmapovat, protože nám pak mnohé osvětlí (proč se ty které politické strany chovají tak či onak, proč prosazují tu či onu agendu, jak to, že máme vždy a za každé politické reprezentace tak exkluzivní vztahy s Izraelem apod.). Vlastní stranu ale Židé nemají. Nevypadalo by to dobře, vzbuzovalo by to antisemitismus,“ popisuje Bartoš na svém webu. Židovskou otázkou se zabývá až příliš.

Ve své bláznivé stati také Bartoš popisuje, jak Daniel Herman, pražský lídr kandidátky křesťanských demokratů, propaguje na akcích KDU své židovství. To je, s prominutím, pitomost. Nic takového Herman nedělal. Bartoš nicméně jde, stejně jako talmud, dál, a podle aktivit a jmen identifikuje další a další kandidáty KDU jako Židy.

Komu vadí, že kandidát lidovců je Žid? Hlavně, když to není příslušník StB nebo demagog.

Bartoš je v souvislosti s kontroverzními prohlášeními už známá firma. Ondřej Liška ze Strany zelených jej už jednou za antisemitský text dokonce zažaloval, nicméně soud rozhodl, že na textu nic protiprávního není. Bartoš je mimo jiné známý i svým seznamem pravdoláskařů, kde je okolo čtyř set jmen slavných osobností a politiků.

Takže pana Bartoše, prosím, nebrat vážně. Šalom.