Signal

Signal Zdroj: signalfestival.com

Neobvyklé světelné vibrace rozzáří Prahu

Ve čtvrtek 17. 10. ve večerních hodinách začne Signal festival. Na čtyři dny oživí Prahu skupiny známých českých i zahraničních umělců, kteří představí své světelné instalace a audiovizuální tvorbu, takzvaný Video-mapping. Což je forma obrazového promítání využívající venkovní prostory. Fasády budov nebo interiéry domů.

V podvečerních hodinách na pětatřiceti známých i tajemných místech Prahy se rozsvítí domy s rozlišnou architekturou, mezi něž patří například Tančící dům, Národní divadlo nebo kyvadlový metronom nad Letenskou plání. Projekce budou probíhat od čtvrtka do neděle, vždy od 19.30 do 23.30. Myšlenka festivalu je unikátní jeho nekonformitou.

Celý festival je volně přístupný, takže záleží jen na vás, kam a kdy půjdete obrazovou scénu zhlédnout. Projekce mají mezi šesti až deseti minutami a budou promítány ve smyčkách. Sami organizátoři doporučují rozdělit si návštěvu expozic do dvou večerů. Vzhledem ke vzdálenosti projekčních lokací není možné je všechny navštívit za jeden večer. Více ZDE.