krejčíř

krejčíř Zdroj: Profimedia.cz

V Jižní Africe zastřelili Krejčířova společníka zvaného Mrzák Sam

Nedaleko Johannesburgu v sobotu zastřelili Libanonce Sama Ísá, který byl údajně blízkým společníkem uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře. O incidentu informoval jihoafrický server EWN. 

Událost se podle EWN stala v sobotu ráno poblíž Bedford Centre východně od Johannesburgu. Krejčířův údajný společník tam ve svém voze Audi Q7 čekal před semaforem a blízko něj zastavilo jiné auto. Podle svědků se Sam Ísá pokusil rychle ujet, avšak zazněly výstřely. Na křižovatce pak policie napočítala údajně 33 vystřelených nábojnic.

Zastřelený muž, známý také jako Cripple Sam a Black Sam (Mrzák Sam a Černý Sam) byl údajně dobře známou osobou s těsnými vazbami na Krejčíře. V Jihoafrické republice žil 16 let. Ví se o něm také, že byl před 20 lety usvědčen z podílu na pokusu o pumový útok ve Francii.

Nejde o první násilné úmrtí, ke kterému v okolí Krejčíře po jeho útěku do JAR došlo. Z žádného však nebyl obviněn. V současné době se Krejčíř snaží získat v Jihoafrické republice azyl, aby se vyhnul vydání do České republiky. V Česku byl loni nepravomocně odsouzen k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik.