Formule 1

Formule 1 Zdroj: Profimedia.cz

Luděk Staněk: Deset věcí, které chci stihnout před koncem světa

Bylo mi řečeno, že mám radit před koncem světa. Já vám radit nechci. Nic o vás nevím a vůbec. Myslím, že si stejně budete dělat, co chcete. Jediné, co vám můžu říct, je, že vám řeknu, co bych dělal já, kdybych věděl, že se to blíží ...

 

A vynecháme teď takové ty běžné věci, jako že bych, až to přijde, chtěl být se svými nejbližšími, rodinou a přáteli a tak. Pojďme se bavit o tom, co bych chtěl stihnout ... prostě předtím.

 

1.Chtěl bych se projet ve formuli 1. Existuje důvod, proč to píšu na první místo. Sním o tom už dlouho, asi dvakrát jsem byl hodně blízko, ale nikdy to neklaplo. Existuje několik firem v Evropě, které by za běžný poplatek nacpaly mé mocné tělo do malého kokpitu a nechaly mě objet okruh nebo dva. A dokud si nesplníte ty úplně první dětské sny, neměli byste umřít. Tak proto ... www.racing-school.co.uk

 

2.Chtěl bych naposled vidět zápas Arsenalu. Při současné formě je to asi tak středně dobrý nápad, ale prostě bych tam musel být. Ale fakt, že bude konec světa a já zemřu naštvaný, že Arsene Wenger poslal na hřiště Aarona Ramseyho, je docela vtipný.

 

 

3.Rozhodně bych se předtím chtěl dobře najíst. Pokud bych se nerozhodl pro nějaký domácí experiment, jít ven by znamenalo buď do La Dégustation, nebo do restaurace Na kopci. V prvním případě bych chtěl sedět u pultu u kuchyně a vyprávět si s Oldřichem Sahajdákem vtipy, v tom druhém bych si chtěl dát procházku z kopce dolů k Andělu a dál na Újezd a Malou Stranu, což je ta nejhezčí procházka v Praze, co znám.

 

4.Chtěl bych si zahrát poker s Danielem Negreanem, Doylem Brunsonem, Philem Hellmuthem a Philem Iveym naživo. Hned jak mě to napadlo, tak jsem si to vygoogloval a nejen že by mě to stálo asi víc peněz, než jsem doteď v životě vydělal, ale znamenalo by to jet za Iveym do Macaa, za Hellmuthem do Aria Casina v Las Vegas a za zbylými dvěma do Bellagia tamtéž. Ale co, bude konec světa.

 

5.Chtěl bych se zúčastnit festivalu Burning Man jen proto, abych zjistil, zda to stojí za to. Vzhledem k tomu, že je v srpnu, asi bych to nestihl, ale co ...

 

6.Chtěl bych si dát naposled drink v londýnském baru Lounge Bohemia a potom připitý jít nahoru k Old Street až do Red Gallery, kde bych si vylezl na střechu a díval se na Londýn.

 

7. Chtěl bych udělat rozhovor s Alanem Moorem. Aby trval alespoň tři dny.

 

8.Rozhodně bych se šel podívat na koncert skupiny Alabama 3. Když už o tom mluvíme, asi bych se snažil vidět i Public Enemy a Pet Shop Boys.

 

9.Chtěl bych se podívat do Tokia.

 

10. Chtěl bych vědět, zda doopravdy neexistuje stroj času ... A taky bych si koupil něco hezkého na sebe. Kdyby byl náhodou do záhrobí dress code ...