Festivalové momentky pořízené iPhonem

Festivalové momentky pořízené iPhonem Zdroj: Tomáš Tesař

Festivalové momentky pořízené iPhonem
Festivalové momentky pořízené iPhonem
Festivalové momentky pořízené iPhonem
Festivalové momentky pořízené iPhonem
Festivalové momentky pořízené iPhonem
10
Fotogalerie

Fotíte iPhonem a jste v pondělí ve Varech? Přijďte na workshop fotoreportéra Reflexu Tomáše Tesaře

Mobilní fotografie je na vzestupu. Fotografů, ať už profesionálů, nebo nadšených amatérů, kteří před těžkou a rozměrnou zrcadlovkou raději sáhnou po lehounkém iPhonu, pořád přibývá. 


I focení chytrým telefonem je ale umění a vyžaduje správnou techniku. Pokud budete v pondělí na festivalu v Karlových Varech, určitě si v našem Reflextoru nenechte ujít unikátní workshop Iphoneography fotoreportéra Reflexu Tomáše Tesaře, který vás zasvětí do tajů focení iPhonem, případně dalšími chytrými telefony.


První ze dvou chystaných bezplatných workshopů začíná zítra v 10.00 v prostoru Reflextoru, druhý se uskuteční v Reflextoru v pátek 6. července.


Tomáš Tesař všem účastníkům předvede, co všechno se dá (a naopak co nemá smysl) fotit smartphonem. Dá vám kupu praktických tipů (řada lidí například drží smartphone při focení špatně), které vám pomohou vytěžit z mobilního fotografování maximum.


Zároveň vám ukáže, co se mu podařilo na iPhone zachytit za první dva festivalové dny (ochutnávku si můžete prohlédnout v galerii níže) a představí fotografy, které focení iPhonem proslavilo v médiích a na sociálních sítích. Bude se s vámi hodně bavit nejen o sociálních sítích, ale také o klíčových a zajímavých fotografických aplikacích.


 

 

Po úvodním, zhruba hodinovém zasvěcení do tajů mobilního focení dostanete fotografické zadání a rozprchnete se do terénu. Později odpoledne (případně vpodvečer) se všichni účastníci nad svými snímky opět sejdou a vyberou se nejlepší fotografie dne. Autor snímku, který Tomáš Tesař označí za nejpovedenější, získá za odměnu - překvapení.


Nezaponeňte si vzít vlastní fotovýbavu - ideálně iPhone, ale samozřejmě i jakýkoliv jiný smartphone s rozlišením fotoaparátu alespoň 3 megapixely.

 

Co je Reflextor?

 

Kromě toho, že název Reflextor dostal náš karlovarský webový speciál, jde i o skutečný fyzický prostor, který vám bude po dobu festivalu otevřen v karlovarských Lázních III. Časopis Reflex vám zde coby hlavní mediální partner 47. ročníku filmového festivalu zpestří všech 9 dní.

 

Kde nás najdete: