Zuzana Hegedüšová: Narozeniny, které nejsou na přestupný rok, jsou možná příjemnější než ty pravé. Sice je pro mne vždy zneklidňující a jaksi podivný fakt, že neexistuje den, kdy jsem se narodila, avšak má to nesporné výhody. Mohu slavit s klidem týden i více v kuse a obhajovat své obžerství a alkoholové dýchánky právě přestupným rokem, který zrovna bohužel není. A když má člověk narozeniny jednou za čtyři roky, o to více se na ty pravé těší a užívá si je. Rozhodně si nepřipadám jako neštastník, ba naopak. A v neposlední řadě, kdo v šesti letech toho ví a dokázal tolik, co já. :)

Zuzana Hegedüšová: Narozeniny, které nejsou na přestupný rok, jsou možná příjemnější než ty pravé. Sice je pro mne vždy zneklidňující a jaksi podivný fakt, že neexistuje den, kdy jsem se narodila, avšak má to nesporné výhody. Mohu slavit s klidem týden i více v kuse a obhajovat své obžerství a alkoholové dýchánky právě přestupným rokem, který zrovna bohužel není. A když má člověk narozeniny jednou za čtyři roky, o to více se na ty pravé těší a užívá si je. Rozhodně si nepřipadám jako neštastník, ba naopak. A v neposlední řadě, kdo v šesti letech toho ví a dokázal tolik, co já. :) Zdroj: archiv

Lukáš Ptáčník: narodil jsem se 29. února roku 1988. Když není přestupný rok, slavím to 28.2. Přátelé mi pak přejí i 1.3.
Markéta Palacká: Když není rok přestupný, tak slavím jak 28.2, tak 1.3. Takže mě delší dobu bolí hlava. Ale překvapilo mě, že Facebook měl s tím datem problém, jelikož některým přátelům to ukazovalo, že mám narozeniny 28.2. To pan Facebook nevychytal:-)))))))
Michal Grecky: Bohužel - někdy bohudík - jsem se narodil 29.2.1988. Uf, už je to dávno... A jak slavím na nepřestupný rok? Většinou s rodinnou v neděli (a je úplně jedno, co je to za datum, hlavně když je to v týdnu, kdy je 28.2.). A často taktéž s přáteli a to většinou v pátek, kdesi v nějaké zaplivané hospodě v Praze. PS: fotka je z profilu na Fb, je focena před měsíce na věži jménem Pyynikki v Tampere (Finsko), kde momentálně studuji.
Jakub Loudát: Dnes slavím deváté narozeniny a co se týče oslav mimo tento den v letech kdy „to nevyjde“? Do nějakých „lidských“ 25let jsem slavíval v blízký víkend – přirozeně jako všichni, kterým narozeniny vyšly na den všední a později jsem na ně začal prdět, ale i přesto oslavy či spíše gratulace prostě probíhají vpředvečer, tedy 28.2.  Pokud ovšem 29.2. skutečně jednou za čtyři roky přijde, nedovolím si to nějakým způsobem neoslavit či se někde nepochlubit, je to přece jen výjimečný den a i já si této výjimečnosti rád užiju.
Jakub Juřica: Když není přestupný rok, tak přijímám zpravidla jen "kondolence", že nic nemám. :) Vybírám si to pak násobkem najednou v ten přestupný, jako třeba letos. Ale sociálka mi musela odpustit měsíční platbu za pojištění v roce kdy jsem se "nenarodil" - má to své ekonomické výhody.
8
Fotogalerie

Pět důvodů, proč je skvělé mít narozeniny 29. února. Jak je slaví čtenáři Reflexu?

Dnes je 29. února, "bonusový" den přestupného roku. Pokud máte pocit, že je nutné litovat lidi, kteří se narodili v tento den, pak jste na omylu.

 

Mít narozeniny 29. února má totiž hned několik výhod:

 

1. Každý si pamatuje, kdy máte narozeniny. Vaše datum je unikátní.

2.
Stárnete 4x pomaleji. Zatímco přátelé už dožívají se 72. narozeninami, vy máte teprve plnoletost.

3.
Jste nadmíru inteligentní. Ve dvou letech už umíte číst.

4.
Slavíte víckrát! Lidé neví, jestli vám přát 28.2. nebo 1.3., takže dostáváte gratulace a dárky v oba dny. Když je přestupný rok, oslava se může protáhnout hned na tři dny.

5.
Na ty pravé narozeniny se těšíte 4x víc!

 

Na Facebooku jsme požádali ty čtenáře, kteří dnes slaví narozeniny, ať nám napíšou, jak a kdy oslava probíhá. Přečtěte si jejich příběhy:

 

 

 

 

Samozřejmě že narozeniny slavím, i když není přestupný rok. A hned několikrát do roka, abych si nepřipadala ochuzená.

Janička Langrová, „přestupný nešťastník slavící 5té narozeniny“

 

narodil jsem se 29. února roku 1988. Když není přestupný rok, slavím to 28.2. Přátelé mi pak přejí i 1.3.

Lukáš Ptáčník

 

Když není rok přestupný, tak slavím jak 28.2, tak 1.3. Takže mě delší dobu bolí hlava. Ale překvapilo mě, že Facebook měl s tím datem problém, jelikož některým přátelům to ukazovalo, že mám narozeniny 28.2. To pan Facebook nevychytal:-)))))))

Markéta Palacká

 

Bohužel - někdy bohudík - jsem se narodil 29.2.1988. Uf, už je to dávno... A jak slavím na nepřestupný rok? Většinou s rodinnou v neděli (a je úplně jedno, co je to za datum, hlavně když je to v týdnu, kdy je 28.2.). A často taktéž s přáteli a to většinou v pátek, kdesi v nějaké zaplivané hospodě v Praze.

PS: fotka je z profilu na Fb, je focena před měsíce na věži jménem Pyynikki v Tampere (Finsko), kde momentálně studuji.

Michal Grecky

 

Dnes slavím deváté narozeniny a co se týče oslav mimo tento den v letech kdy „to nevyjde“? Do nějakých „lidských“ 25let jsem slavíval v blízký víkend – přirozeně jako všichni, kterým narozeniny vyšly na den všední a později jsem na ně začal prdět, ale i přesto oslavy či spíše gratulace prostě probíhají vpředvečer, tedy 28.2.

Pokud ovšem 29.2. skutečně jednou za čtyři roky přijde, nedovolím si to nějakým způsobem neoslavit či se někde nepochlubit, je to přece jen výjimečný den a i já si této výjimečnosti rád užiju.

Jakub Loudát

 

Narozeniny, které nejsou na přestupný rok, jsou možná příjemnější než ty pravé. Sice je pro mne vždy zneklidňující a jaksi podivný fakt, že "neexistuje" den, kdy jsem se narodila, avšak má to nesporné výhody. Mohu slavit s klidem týden i více v kuse a obhajovat své obžerství a alkoholové dýchánky právě přestupným rokem, který zrovna "bohužel" není. A když má člověk narozeniny jednou za čtyři roky, o to více se na ty pravé těší a užívá si je. Rozhodně si nepřipadám jako neštastník, ba naopak. A v neposlední řadě, kdo v šesti letech toho ví a dokázal tolik, co já. :)

Zuzana Hegedüšová

 

Dnes slavím 8. narozeniny. Když není 29.2., slavím vždy 28., proč taky čekat na 1.? Oslavy jsou někdy větší, někdy menší, prostě, jak se zrovna zadaří.

Alena Rozmarová

 

Když není přestupný rok, tak přijímám zpravidla jen "kondolence", že nic nemám. :) Vybírám si to pak násobkem najednou v ten přestupný, jako třeba letos. Ale sociálka mi musela odpustit měsíční platbu za pojištění v roce kdy jsem se "nenarodil" - má to své ekonomické výhody.

Jaroslav Juřica