Redzed. Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi

Redzed. Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi Zdroj: Lukáš Wagneter/Red Bull Media_House

Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi
Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi
Redzed. Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi
Rest. Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi
Rest. Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi
5
Fotogalerie

Red Bull SoundClash je zpět. Rest proti Redzedovi. Dva rozdílní umělci se utkají v hudebním souboji

Dva naprosto rozdílní umělci, dvě pódia, šest kol a jeden vítěz – tento unikátní koncept hudebního souboje se po 12 letech vrací do Prahy. REST a REDZED se chystají 30. listopadu, tedy zítra, ve Foru Karlín předvést nevídanou show, ve které budou bojovat o to, kdo více zaujme publikum, protože právě to rozhodne o vítězi.  

Interpreti se utkají v šesti kolech, v každém z nich na ně čeká jiné zadání, kdy budou tlačeni až na hranice svých tvůrčích možností. Jejich snahou bude získat si publikum na svou stranu, protože právě to rozhodne o vítězi. Ten, kdo předvede větší show, hudební všestrannost a vynalézavost, odejde domů jako vítěz korunovaný na základě výše potlesku a křiku diváků. Chcete být u toho? Pak si nezapomeňte včas zajistit vstupenky, které najdete na redbull.cz/soundclash.

Historicky první ročník Red Bull SoundClash se konal v Holandsku v roce 2006. Od té doby dostává tento formát publikum pravidelně do varu – došlo k tomu už více jak 85krát po celém světě! V Čechách tento hudební souboj proběhl dvakrát: v roce 2010 se v premiérovém ročníku utkali Tata Bojs s Monkey Business, kdy Tata Bojs vyhráli s jasným náskokem, a o rok později zvítězil David Koller nad dnes již neexistující skupinou Nightwork.  

Kdo je kdo?

REST je jednou z nejvýraznějších postav české rapové scény. Na její vrchol ho vynesla nejen pověst freestylové hvězdy, ale i sólová alba, která dal dohromady pod domácím labelem Ty Nikdy. Za svou kariéru spolupracoval s nejlepšími lokálními producenty, mezi které patří například DJ Fatte nebo DJ Wich. A právě za album ve spolupráci s DJ Wichem získal platinovou desku a nominaci na rapového Anděla. Jeho tvorba se samozřejmě mění postupem času. Co ale bez pochyb zůstává, je láska k hiphopovému žánru „boom bap". 

A jak vnímá Red Bull SoundClash? „Bude to silný a nejspíš neopakovatelný zážitek jak pro mě, moji kapelu, tak i pro všechny naše fanoušky, kteří na event přijdou. Je to něco, co se děje jednou za několik let, a kdybych to odmítl, nejspíš bych si to do konce života vyčítal. Pro mě osobně to je i velký úspěch v kariéře. Jsem šťastnej a hrdej, že budu společně s Champion sound součástí téhle obří akce, a vydáme tam ze sebe absolutní maximum.“

REDZED je český rapper a hudební producent, který lásku k hudbě objevil ve čtrnácti letech, když začal hrát na kytaru. Jeho největší předností je umění kombinovat rap a žánry jako nu metal nebo heavy metal. I když je to rodák z okolí Hustopečí, pro svou tvorbu si zvolil angličtinu kvůli lepší zvučnosti. I to je důvodem, proč je REDZED jedním z globálně nejposlouchanějších českých umělců. Jeho nejznámější skladba "Rave in the Grave" se na Spotify protočila již víc jak 62 400 000krát.

Jak sám říká: „Red Bull SoundClash bude zajímavá zkušenost a výstup z komfortní zóny.“ A nepodceňuje ani přípravu: „Budu dělat beats a psát bars. Pak to předvedu kapele a nadrilujeme to.“ 

Jak to bude probíhat?

Tato epická hudební bitva se odehrává v šesti intenzivních kolech, ve kterých musí umělci překonat své tvůrčí limity, aby získali přízeň publika. V prvním kole každý z umělců zahraje tři své největší hity, aby rozproudil fanoušky. V druhém kole přinesou interpreti na stage ty nejznámější světové hity ve svém stylu a žánru. Ve třetím kole si každý z umělců vybere jeden svůj song, který mu v půlce ale ten druhý ukradne a dokončí si ho podle sebe. Ve čtvrtém kole vystoupí soutěžící ze své komfortní zóny. Každý si vybere jednu svou skladbu, kterou ovšem odehraje v jiném žánru (např. country, reggae...). V pátém kole týmy jednotlivých umělců na stage přivedou hudebního hosta, se kterým každý interpret odpálí své předposlední vystoupení. V šestém, finálovém kole rozhodnou diváci, kdo zvítězí. 

Večerem bude provázet rapper Orion a moderátorka Zuzana Tvarůžková. O zahřívačku publika a after party se postará DJ Nobodylisten.

Red Bull SoundClash: REST vs. REDZED 30. 11. od 19.00 do 23.30 ve Foru Karlín, Praha 8 Vstupenky: 390–690 Kč