Danušel Nerudová a Josef Středula

Danušel Nerudová a Josef Středula Zdroj: Zbyněk Pecák

Josef Středula na sjezdu ČSSD (7.1.2022)
Prezidentská Superdebata v České televizi
Prezidentská Superdebata v České televizi
Prezidentská Superdebata v České televizi
Prezidentská Superdebata v České televizi
11
Fotogalerie

Josef Středula stahuje svou kandidaturu na prezidenta, ve volbě podpořil Danuši Nerudovou

Josef Středula oznámil, že se vzdává kandidatury na prezidenta. Řekl to v dnešním diskusním pořadu České televize, pět dní před prvním kolem voleb hlavy státu. Podpořil kandidaturu bývalé rektorky Mendelovy Univerzity Danuše Nerudové. Poděkoval svým sympatizantům.

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula se rozhodl opeřit první velkou prezidentskou debatu ve velkém. Na jejím samotném konci, přestože si vedl celkem obstojně, v proslovu stáhl svou kandidaturu na Hrad a podpořil v dalším boji o post prezidenta rektorku Mendelovy Univerzity Danuše Nerudovou. Podle vlastních slov totiž nechce, aby na Hradě seděl buď bývalý spolupracovník StB (to jest Andrej Babiš) nebo někdejší komunistický rozvědčík (to jest Petr Pavel). 

Danuše Nerudová se ke Středulově podpoře už vyjádřit nestihla. Zda se jednotky procent Středulových voličů skutečně přesunou k rektorce a pomohou jí dostat se do druhého kola, ukáže až volba. Zatím to totiž podle průzkumů citované v debatě Českou televizí vypadá, že první kolo vyhraje buď Andrej Babiš nebo Petr Pavel a v kole druhém se utkají spolu.