Alena Schillerová obhlíží prasata

Alena Schillerová obhlíží prasata Zdroj: ČTK

Alena Schillerová (ANO) na instagramu
Alena Schillerová (ANO) na instagramu
Fotografie tehdejší ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) s pávem, kterou zveřejnila na svých sociálních sítích, je dnes již kultovní
Alena Schillerová (ANO) na instagramu
Alena Schillerová (ANO) na instagramu
14
Fotogalerie

Exkurze na smetiště dějin: Šváb Zeman, rezidua socanů i krmička prasat Schillerová

Nelze zapomenout, jak často většinu života Zpětného zrcátka posílala komoušská propaganda politiky, osobnosti i celé vlády „na smetiště dějin“ jen proto, že nekráčely „přes spáleniště, přes krvavé řeky“. Je zábavné ohlédnout se, jak skončili jejich ideoví i ideologičtí potomci.

Bývalý ministr vnitra a předseda socanů Jan Hamáček přestal po volebním výprasku komunikovat s novináři a zdálo se, že odpověď na otázku, čím se bude po odchodu z politiky Hamáček živit, nezná ani David Copperfield. Až nedávno se objevila firma GH Consulting s oborem činnosti „Zprostředkování obchodu a služeb“„Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků“, jejímž jediným jednatelem a majitelem je Jan Hamáček. Ačkoliv o svém angažmá hovořit nechce, Zpětné zrcátko se domnívá, že by mohl být specialistou na příčiny výbuchů muničních skladů ve střední Evropě a kurýrem tajných zpráv o nich na východní trhy. (sic!)

Ačkoliv lidé z Hamáčkova okolí tvrdí, že se má věnovat konzultantství a poradenství ve zbrojním průmyslu, velké zbrojařské firmy popírají, že by pro ně měl pracovat: „Jan Hamáček nepracuje a nebude v dohledné budoucnosti pracovat ani pro CSG, ani pro žádnou z členských firem,“ prohlásil mluvčí Czechoslovak Group Andrej Čírtek a stejně reagovala i Česká zbrojovka. A včil, babo, raď!

Rozpory se vyjasnily poté, co spolupráci nevyloučil britský hračkářský řetězec Hamleys ve své snaze rozšířit tradiční sortiment plyšových medvídků o vrácení „české špuntovky“ na trh. Tím se fámy o Hamáčkově angažmá v pozici konzultanta a poradce v oblasti zbrojního průmyslu dostávají na úroveň jeho schopností. Nejen to! Prodejny Hamleys jsou mimo hračkářství také zábavními parky s prolézačkami a kolotoči, kde často vystupují i zaměstnanci převlečení za různé postavičky, maskoty značky, s nimiž se zákazníci mohou fotit. Na tomto segmentu trhu se Jan Hamáček prosadil nejvíc, když ve výběrovém řízení získal dokonce dvě role – Teddy Bear (vždy Po, St, Pá) a Méďa Béďa (vždy v Út, Čt, So).

Vysoká profesionalita českých politiků v oboru slavila úspěch i při výběrovém řízení pro děvčátka, v němž vyhrála exministryně financí Alena Schillerová. Díky své knize Materie ministerstva financí ve fotografii Schillerová uspěla s jako Nána v konkurzu tradiční česká panenka pro nejmenší. V neděli budou oba reprezentanti společně kroužit po prodejně v kostýmech motýla Emanuela a víly Amálky. Je stále na co se těšit!

Internetový magazín iDnes.cz impéria Andreje Babiše vyhlásil čtenářskou anketu o nejlepší fotografii Aleny Schillerové z cyklu „Který snímek podle vás nejlépe přibližuje složitou materii ministerstva financí?“

V hlasování 8 282 čtenářů zvítězil jednoznačně (3 732 hlasy) snímek „Se selaty“, kde se na snímku z Národní výstavy hospodářských zvířat na Brněnském výstavišti ministryně dojímá u ohrádky se statnou prasnicí a jedenácti selátky (Alena Schillerová na snímku první zleva).  

Skutečnost, že Pražský hrad je nejméně devět let centrálou agentů GRÚ pro střední a západní Evropu, je smutnou realitou hlavně díky jeho profesnímu obsazení nelegály z řad rodilých mluvčích, které není třeba zajišťovat falešnou identitu či věrohodnou legendou existence. Do voleb to odpovídalo klimatu a vlivu komoušů, které přivedl zpět do světel ramp předešlý prezident Klaus jako bonus za hlasy ve volbě ve svůj prospěch. Garnitura prezidenta Zemana, jenž poslední roky tráví v trvalém rauši, řízen Gangem tří, učinila z Kanceláře prezidenta, lánské obory i zámku Lány navíc i sídla organizovaného zločinu. Naděje, že vše po volbách skončí, se ukazuje jako lichá, z důvodů nadbytečné korektnosti médií i současně vládnoucí demokratické koalice.

Komentáře v souladu s ohlédnutími Zpětného zrcátka: „…parodie na malou monarchii na pražských Hradčanech…Není tajemstvím, že se Zeman dostal na Hrad, protože dokázal vycítit a artikulovat nálady v nejspodnějších a nejtemnějších hlubinách české společnosti…

Hradní partička je tragickou vizitkou svého šéfa…“, bývají ukončeny shovívavým povzdechem (Peter Vavro, 18. 10. 2021 Forum24): „…protože má (Zeman) vzhledem ke svému vysokému věku, a ne úplně dokonalé životosprávě poměrně vážné zdravotní potíže…“

„Co je, probůh, tak limitně „vysokého“ na věku 77 let“, musí se ptát jen o čtyři měsíce mladší Zpětné zrcátko? Proč mluvíme s laskavým pochopením o „ne úplně dokonalé životosprávě“ u člověka bez pudu sebezáchovy a trvale žijícího pod vlivem chlastu, dehtu a nikotinu.

Poslední zbytky institucionální a lidské důstojnosti Miloše Zemana definitivně nerozmetalo (cit. Peter Vavro tamtéž)) video uniklé při vykládání lidské trosky v areálu ÚVN. Zmíněný pohled „…na těžce nemocného a téměř úplně bezmocného prezidenta“, byl neuvěřitelně sprostým aktem dehumanizace lidské bytosti…“ v případě, že „sebevražda je vraždou“. Lze však souhlasit, že onen pohled je zároveň a především (!) „nejpádnějším důkazem pro dočasné odejmutí výkonu prezidentské funkce.“

Proč tedy v tomto smyslu již dávno nebyly zahájeny příslušné kroky. Útěchou slovy „každý svého štěstí strůjcem“ nemůže být ani fakt, že: „…je a zůstává věrným žákem (Mynář) svého učitele (Zemana), který byl nemilosrdný až krutě cynický ke všem svým politickým (ne)přátelům, kteří se mu znelíbili… Je to smutné, až děsivě symbolické, ale Miloš Zeman si svého Vratislava Mynáře naprosto zaslouží.“ I tento ostrý závěr by platil jen tehdy, pokud by Zeman byl no name opilcem, který si přivedl domů nevhodného kumpána. On však není no name a přitáhl je na Pražský hrad! V takovém případě trest v podobě soužití s Mynářem není trestem, protože jak známo, vrána vráně oči nevyklove!   

V textu „Když Mynářovi a spol. přeběhl mráz po zádech…“ (Vilém Besser, 24. 10. 2021, Forum24) bez slitování konstatuje: „…Byl to Mynář, kdo prezidentovi sebral mobilní telefon a všechny důležité hovory řešil za něj. Dokonce ani premiér neměl možnost se s hlavou státu spojit napřímo a pokud chtěl schůzku, musel o ni požádat hradního úředníka (Mynáře).“

Rozhodně. První věta však zaslouží doplňující otázky: „Měl prezident vždy volné ruce k uchopení mobilu? Je tento kritik všeho a všech vůbec schopen mobil ovládat? Byl vždy ve stavu schopném řešit důležité hovory? Nebylo odebrání mobilu nakonec řešením?“

K druhé větě jen krátká vsuvka: „Současný premiér si přímé spojení s prezidentem již vynutil?  

Také pouhé konstatování, že „Ostuda…ukazuje celému světu, co jsme na Hradě téměř dvě prezidentská volební období museli trpět“, neobstojí. Nemuseli! A hlavně nemusíme!

„…Pokud…„spolupracovníci“ hlavy státu zneužili člověka, na kterého musí kvůli jeho nemocem dohlížet celé konzilium lékařů, musí za to pykat“, píše správně Vilém Besser. Lze jen bezezbytku souhlasit, zatím pykáme my – celosvětovou ostudou!

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík