Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Archiv

Češi si už objednali přes 30 milionů jídel rozvozem. Obliba donášky jídla domů v Česku roste

Rozvoz jídla je fenomén, který do České republiky přišel již před lety a za tu dobu změnil návyky i životní styl mnoha Čechů. To, co lidé dříve vídali jen ve filmech a seriálech je dnes realitou nejen ve velkých městech. Potvrzuje to zájem ze strany zákazníků i samotné rozvozové společnosti.

„Naši zákazníci si čím dál více váží svého času a pečlivě zvažují, jak ho stráví. Proto jim nabízíme dovoz kvalitního jídla z oblíbených restaurací klidně do 30 minut. To, že to je přesně to, co funguje, dokazuje nejen více jak 30 milionů jídel, které jsme už rozvezli, ale meziroční růst 30 %, který se letos ještě zvyšuje,“ komentuje situaci Filip Fingl, CEO společnosti Dáme jídlo.    

O dovoz jídla domů nebo do kanceláře je dlouhodobý zájem. Lidé oceňují především úsporu času, kterou jim služba poskytuje. Zájem neklesá, což dokládá i již zmíněná společnost Dáme jídlo, která v minulém roce zaznamenala takřka čtvrt milionu nových zákazníků. „Zlepšujeme technologie, zkracujeme dobu dodání jídla a snažíme se naše služby zprostředkovat co největšímu počtu lidí.  Přitom je nutné si uvědomit, že v Praze žije jeden a půl milionu lidí, zbytek v ostatních regionech. Proto jsou právě regiony součástí naší strategie i nadcházející rok. Praha ale z našich priorit rozhodně nemizí,“ dodává Fingl.  

Je libo českou klasiku, pizzu a těstoviny, sushi, kebab, indická nebo čínská jídla nebo raw a vegan pokrmy? Dáme jídlo v současné době spolupracuje s více jak dvěma tisíci restaurací a dovozem je schopno pokrýt 170 českých měst a obcí. „O kvalitní jídlo a jeho rychlou dovážku zákazníkům se staráme již od roku 2012. Od té doby stále rosteme, jak v počtu zákazníků, kteří nás používají, tak v počtu restaurací, které máme v nabídce. Portfolio partnerů neustále rozšiřujeme tak, aby si u nás přišel na své opravdu každý a ke každé příležitosti,“ říká obchodní ředitel společnosti Dáme jídlo Petr Indra.