iPhone

iPhone Zdroj: Profimedia.cz

iPhone se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů

Vydavatelství Guinness World Records v aktuálním vydání své herní edice knihy rekordů připsalo několik světových prvenství Applu. Například takový iPhone 4 vyfoukl pozici pro nejrychleji prodávané herní zařízení specializovaným přístrojům, jako je třeba PlayStation Portable (Sony) a Nintendo DS (Nintendo).

iPhonů čtyřek se během prvního dne, co byl na trhu, prodalo přes jeden a půl miliónu kusů. Nintendo mělo v porovnání pět set tisíc a PlayStation kolem dvou set tisíc prodaných kusů. Další ocenění sklidil Apple za největší počet dostupných her ke stažení. V rozhodujícím okamžiku, v září 2010, kdy končilo sčítání, měl AppStore ve své nabídce 37 362 her. Konkurence se svými přibližně šesti sty hrami jsou výrazně pozadu.

 

Tento fakt velice trefně okomentoval hlavní editor Guinnessovy knihy, Gaz Deaves, když stručně prohlásil: „iPhone nezměnil pouze mobilní průmysl, ale výrazně ovlivnil i videoherní průmysl.“

 

Apple si odnesl další sérii několika ocenění a jen tím potvrdil, že jejich výrobky nejsou jen obyčejným módním doplňkem, ale zcela funkčním, ba i multifunkčním zařízením, jež lámou jeden rekord za druhým. Tím ovšem Apple potlačuje zákony přírody, protože co já vím, tak jablka celoročně opravdu nerostou.