Nejhvězdnější moment - Pita Taufatofua jako vlajkonoš Tonga na olympiádě v Riu
Pita Taufatofua se na olympiádě kvalifikoval na Islandu
Pita Taufatofua, olympionik z Tongy, se na začátku roku stavil také v Praze
Pita Taufatofua při tréninku v Turecku
Pita Taufatofua se dal na kanoistku
6
Fotogalerie

6 olympijských exotů, které nejde nemilovat: Naolejovaný multitalent i Maďarka na výletě

Ačkoliv často končí daleko za těmi nejlepšími, pozorovat jejich výkony je nekonečně zábavné. Řeč je o sportovcích, kteří se kvalifikovali na olympiádu a je pro ně opravdu daleko důležitější zúčastnit se než zvítězit. Seznamte se s těmi, kteří se věnují nečekaným disciplínám a předvádějí naprosto nečekané (nejen) sportovní kreace.

Urostlý miláček publika Pita Taufatofua z Tongy se už potřetí ukáže na olympijských hrách. Poprvé se kvalifikoval v taekwondu v roce 2016 v Riu de Janeiru a o dva roky později překvapil na zimních olympijských hrách v Pchjongjangu, kde svým outfitem ozdobil celý zahajovací ceremoniál. Po taekwondu a běhu na lyžích by rád uspěl v kanoistice. Tak uvidíme, jak mu jeho svalnaté tělo pomazané olejem poslouží tentokrát. 

Hvězdy na pranýři

Maďarka Elizabeth Swaneyová se mezi hvězdnou olympijskou pěchotu dostala díky svému výkonu v Pchjongjangu. Nastoupila do kvalifikace U-rampy akrobatických lyžařek, ale zatímco její soupeřky předváděly krkolomné kousky a létaly hlavou dolů několik metrů nad zemí, ona si to šinula od kraje ke kraji jako vitální důchodkyně po modré sjezdovce v Krkonoších. 

Pokud vás zajímají další exotičtí olympijští exoti, dokoukejte video až do konce!