Klimatizace – vyplatí se do ní investovat?

Klimatizace – vyplatí se do ní investovat? Zdroj: DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL

Moderní klimatizace pracuje ve čtyřech režimech – chladí, topí, odvlhčuje a případně také provětrává a upravuje vzduch.
Klimatizaci můžete pohodlně ovládat přes aplikaci
5
Fotogalerie

Klimatizace – vyplatí se do ní investovat?

Auto nebo kancelář si už bez klimatizace v létě sotva dokážete představit. V některých firmách dokonce dávají svým zaměstnancům v tropických dnech volno, pokud se jim klimatizace rozbije. Domů si ji pořizuje i stále více Čechů. Vyplatí se do ní investovat?

O klimatizacích stále koluje spousta mýtů. Doba jde kupředu a moderní klimatizace vám už dokážou nabídnout mnohem víc, než jen ochlazení vzduchu v letních vedrech.

V létě chladí a v zimě váš dům příjemně vytopí

Ne, neděláme si z vás legraci. Klimatizaci lze použít nejen v létě pro ochlazení vzduchu, ale i v zimě, kdy ohřeje. Funguje jako tepelné čerpadlo a automaticky udržuje příjemnou teplotu přesně podle vašich představ. Moderní klimatizace pracuje ve čtyřech režimech – chladí, topí, odvlhčuje a případně také provětrává a upravuje vzduch. Můžete ji proto používat ve vašem domě nebo bytě během celého roku.

Výběr té nejvhodnější klimatizace není však zcela jednoduchý. Na trhu existuje několik druhů, každý se však hodí do jiných podmínek. Určitě na začátku zvažte, jak často ji budete používat (zda pouze v létě, nebo celoročně), v jakých prostorách a kolik do ní chcete investovat. Důležitým faktorem je také orientace obytných místností. Ideálním řešením je navštívit specializovaného prodejce, který vám klimatizace nejen ukáže, ale zodpoví všechny vaše dotazy a pomůže s výběrem té nejvhodnější pro váš byt či dům.

Společnost Daikin, která patří mezi přední výrobce tepelných čerpadel a klimatizací, nabízí prostřednictvím sítě svých autorizovaných Home Comfot Expert partnerů profesionální konzultační služby při návrhu konkrétního řešení. Například nedávno otevřený nový showroom v Praze-Libni je postavený jako reálný byt či dům, takže vás provede přes venkovní terasu, obývací pokoj do ložnice a technické místnosti a vy si tak přímo na místě vyzkoušíte všechny možnosti produktů, které Daikin nabízí.

Video placeholde
• DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL

I klimatizace potřebuje servis

Stejně jako necháváte pravidelně kontrolovat vaše auto nebo kotel, i klimatizace potřebuje pravidelnou kontrolu a údržbu. Instalaci i servis svěřte vždy do rukou profesionálů. I když to může vypadat na první pohled snadno, škody způsobené nesprávnou manipulací mohou být nevratné a celá investice se vám může pěkně prodražit. Navíc profesionální údržba prodlouží životnost samotné klimatizace a vy ušetříte za nákladnější opravy.

A jak dlouho vydrží?

Vždy záleží na typu a provozních podmínkách, při správné instalaci až 15 let. Společnost Daikin navíc nabízí pro své klienty jak záruční a pozáruční servis dodávaných klimatizačních jednotek, tak i prodlouženou záruku až 5 let. U prověřené značky máte také jistotu dostupnosti servisu a náhradních dílů po celou dobu předpokládáné životnosti výrobku.

Tip na závěr:

Klimatizaci se vyplatí montovat při stavbě nebo rekonstrukci
Při stavbě nebo rekonstrukci využijte situace a nainstalujte klimatizaci před dokončením stavby ve fázi, když řešíte ostatní instalace a ještě nemáte hotové finální stěny a omítky. Vyhnete se tak nevzhledným spojením mezi vnitřní a vnější částí klimatizace.