Zdroj: Edox reality, s.r.o.

3 důvody, proč bydlet ve městě

Existují lidé, kteří by za žádnou cenu nechtěli žít na vesnici. Milují městský život se vším, co k němu patří, s jeho klady i zápory. Proč na město nedají dopustit?

Více možností

Nic naplat, město nabízí velké množství možností a příležitostí. Snadněji tady najdete dobrou práci za vyšší mzdu i získáte lepší vzdělání na předních univerzitách, aniž byste museli trávit čas dlouhým dojížděním. Na dosah ruky máte nejrůznější obchody i nákupní centra, sportovní i kulturní zařízení, navštěvovat můžete kina, divadla, kluby, diskotéky. Daleko to nemáte ani k lékaři, na úřad, na poštu, do kadeřnictví nebo kosmetického salonu. A navíc si můžete vybírat.

Maximální pohodlí

Ve městském bytě máte veškeré pohodlí. Řešit nemusíte teplo ani ohřev vody, byty jsou totiž napojené na všechny inženýrské sítě. Starat se nemusíte ani o žádné opravy a údržbu. Zastávky městské hromadné dopravy se nachází v docházkové vzdálenosti a spoje jezdí v krátkých časových intervalech, všude se tak dostanete bez problémů a bez dlouhého čekání. A to nejen ve dne, ale i v noci, kdy se budete vracet z akce či večírku.

Větší byty

V centrech měst se obvykle nachází větší a prostornější byty. Navíc bývají zajímavě řešené, mají vysoké stropy, netradiční dispozice. Často je totiž najdeme v historických budovách. Přestože ceny bytů je vyšší, jejich hodnota v čase neklesá. Pokud se tedy rozhodnete za pár let byt prodat, zpravidla na tom ještě vyděláte.

Existují i nevýhody?

Život ve městě s sebou ale nese také jistá úskalí, rizika a omezení. Z důvodu anonymity a vysoké koncentrace lidí je zde vyšší míra kriminality, někomu může vadit i hustý provoz či hlučnější prostředí. Kapitolou samo o sobě je pak parkování. Pokud je to možné, pak při hledání bytu a procházení nabídek realitních kanceláří zohledňujte i to, zda vám bude k dispozici garážové stání. Jinak se totiž budete muset smířit s dlouhým objížděním bloku ve snaze najít jedno volné místo. Jestli se ale přes všechny tyto nepříjemnosti dokážete přenést, můžete si všech výhod městského bydlení užívat naplno!