Když děti nejsou doma... je konečně čas uklidit a jít spát.

Když děti nejsou doma... je konečně čas uklidit a jít spát. Zdroj: Shutterstock

Příručka moderního fotra: Když dítě není doma, mají rodiče pré. Nebo ne?

Být vlastníkem jednoho či více kusů lidského mláděte bývá dost zápřah. Samozřejmě, že rodiče své děti milují, ale jednoho ta bezbřehá láska prostě utahá. Musíme se o ně starat, vést je životem, krmit je, prát jim prádlo, hrát si s nimi, číst jim a tak celkově jim vymýšlet neustále program, do kterého jsme sami zataženi.

Není proto divu, že když se občas podaří udat dítě přes noc například babičce nebo ho šoupnout na internát do vojenské školy (existuje vůbec něco takového? Pokud ne, tak by mělo), je to často velmi hřejivý pocit.

Situace, kdy dítě není přes noc doma, přímo vybízí k velkým věcem. Bohužel se zde však rozcházejí plány rodičů s realitou. Pojďme se tedy spolu podívat na to, jaký je rozdíl mezi oním plánem a výslednou realitou.

Jak vypadá plán

Ditě je odvezeno přes noc k babičce. Oba rodiče vcházejí do bytu. Cítí tu velikou úlevu a příslib něčeho legendárního. Nyní mohou žít.

Oba se hezky obléknou a jdou na romantickou večeři. Po večeři se dlouze procházejí alejí rozkvetlých stromů někde u řeky u splavu, aby tekoucí voda naplnila jejich srdce romantikou a klidem.

Po romantické procházce muž vystřelí na pouti, která se tam z ničeho nic objevila, na střelnici růži. Odměnou mu je ženin polibek. Nad hlavou jim v ten moment prolétne tucet holubic.

Jakmile je růže vystřelena, jdou zamilovaní manželé do kina. Na nějaký romantický snímek. V sále pod rouškou tmy probíhá decentní osahávání a dialogy filmových herců tu a tam přehluší mlaskání, kdy si oba manželé vyměňují vášnivé polibky.

Po kině oba odcházejí na koncert punkové kapely „Gangréna v lalůčku,“ na kterou chodili za mlada a která kupodivu ještě pořád existuje. Oba si připadají jako dřív. Jakoby omládly o deset let. Jsou zase na okamžik ti bezstarostní mladí lidé s budoucností.

Po koncertě odchází domů. Žena si obléká sexy prádélko, muž si v rychlosti střihne padesát kliků, aby nažhavil svaly. Posléze probíhá několikahodinový koitus a to na všech možných a nemožných místech a ve všech polohách, které jsou fyzicky možné.

Po sexu si v posteli v objetí povídají až do rána. Hezké to bylo. Nádherný večer.

Jaká je realita

Dítě je odvezeno přes noc k babičce. Oba rodiče vcházejí do bytu. Během první vteřiny pročísne ticho výkřik: „Kurva, já toho smrada přerazím.“ To otec šlápl holým chodidlem na plastovou figurku stegosaura.

Zatímco žena okamžitě uklízí celý byt, otec si bere malířský váleček a jde přemalovat v pokojíčku počmáranou zeď, neboť jeho syn si na stěnu fixou kreslil Jurský park.

Po pár hodinách žena připraví k večeři zbytky od včerejška a zatímco muž usnul na záchodě, ona vytírá podlahu v obýváku, kde dítě rozlilo skleničku se šťávou. Štávou, kterou si dítě dělalo samo, takže poměr šťávy a vody je dva ku jedné. Je to tak ulepené, že to nejde umýt a musí se to přejet šmirglpapírem.

Po večeři si žena oblékne tepláky a jde si na chvíli číst, zatímco muž ulehá k televizi. Kolem půl desáté jdou oba spát. Bez sexu. Sex by nepřežili. Musí šetřit síly, neboť druhý den se jim jejich milovaný potomek vrátí domů.